Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όμορφο με δυνατό εκτόπισμα στο δρόμο.

Αίσθηση κουπέ η οποία προέρχεται από την έντονη κλίση που έχει δοθεί στο πίσω μέρος.

Μοντέρνο εσωτερικό αν και θα το θέλαμε λίγο πιο ευήλιο.

Δοκιμή: Opel Grandland X 1.2 Auto 110 PS

3/10/2018

¶νετος και εντός πόλης - Ήταν όμορφο, ήταν πληθωρικό, ήταν το Grandland X που τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Πλέον είναι και αυτόματο για να μην χρειαστεί να κουνάς ούτε το δαχτυλάκι σου ακόμα και στα στενά της πόλης.

Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Τι αλλάζει στην απόδοση του μα και πόσο επηρεάζεται η κατανάλωση του εντυπωσιακού Opel;



Εμφάνιση: Πομπώδες και με κομψό εκτόπισμα
Με μήκος 4.477 χλστ. έρχεται να ξεχωρίσει, να αποκτήσει δικιά του ταυτότητα, και να δεχθεί τις ευγενικές παραχωρήσεις προτεραιότητας των υπόλοιπων αυτοκινήτων σε κάθε διαδρομή. Οι καθαρές επιφάνειες του, σε συνδυασμό με τις νευρώσεις σε καπό και πόρτες, περνάνε έναν δυναμισμό που σίγουρα θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν. Θα εντοπίσουμε και μία κομψή κουπέ αισθητική, η οποία προέρχεται από την έντονη κλίση που έχει δοθεί στο πίσω μέρος. Κοιτώντας το πάντως από μπροστά, η γρίλια και τα φώτα LED θα σας καθηλώσουν και θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε εάν και οδηγικά είναι τόσο άγριο.



Εσωτερικό-χώροι: Πάρτε την οικογένεια και γυρίστε όλη την Ελλάδα
Στον εσωτερικό διάκοσμο τα βλέμματα κερδίζει η μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Εύκολη στη χρήση και με όλες τις ψυχαγωγικές ανέσεις, μαζί με τους αισθητήρες και τις κάμερες μπρος-πίσω, θα σας λύσουν τα χέρια στο παρκάρισμα και τους πιθανούς ελιγμούς εντός πόλης. Όλο το στήσιμο των κουμπιών είναι τέτοιο ώστε ο οδηγός να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση χωρίς να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο. Η ποιότητα είναι αξιοζήλευτη, καθώς θα βρείτε μαλακά υλικά τόσο στο πάνω μέρος του ταμπλό, όσο και στις πόρτες. Στον τομέα των χώρων, 5 ενήλικες θα ευχαριστηθούν την παρουσία τους στο νέο Grandland X ακόμα και σε ταξίδι, ενώ για τις αποσκευές σας, υπολογίστε 514 λίτρα.



Κινητήρας-επιδόσεις: Δυνατός και φειδωλός ο turbo 1.200άρης
Κάτω από το καπό του Grandland X βρίσκουμε ένα 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1.200 κ.εκ. του ομίλου PSA, που αποδίδει 110 ίππους και 205 Nm ροπής. Η χρήση του πολύ καλού αυτόματου 6τάχυτου κιβωτίου του ταιριάζει γάντι και ο συνδυασμός τους, μετατρέπει το όχημα σε καθημερινό εργαλείο. Εξασφαλίζονται πολύ καλές αλλαγές, η σπιρτάδα του εκτείνεται σε όλο το εύρος των στροφών, ενώ το kickdown είναι άμεσο και δυνατό. Μαλακό όπου χρειάζεται, απότομο εκεί που θες εσύ. Η χειροκίνητη επιλογή είναι πολύ καλή με άμεση απόκριση για όσους ακόμα θέλουν να πιστεύουν πως έχουν τον έλεγχο. 

Οδική συμπεριφορά: Ηχομόνωση και ελαφρύ τιμόνι για άνετη οδήγηση
Το Grandland X σε κερδίζει με την καλή ποιότητα κύλισης η οποία συνοδεύεται από εξαιρετική άνεση και ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Καταφέρνει και κρύβει καλά τον όγκο του ώστε να μπορεί να ελιχθεί με ευκολία στα στενά της πόλης ενώ υπακούει απευθείας στις εντολές του οδηγού. Οι κάμερες οπισθοπορείας κρίνονται σχεδόν απαραίτητες, καθώς η προς τα πίσω ορατότητα, εξαιτίας των φαρδιών κολονών, είναι αρκετά περιορισμένη. Ελαφρύ τιμόνι, και καλή ανταπόκριση κινητήρα – πεντάλ γκαζιού, σου δίνουν την απαραίτητη σιγουριά, ακόμα και αν το δοκιμάσεις σε διαδρομή γεμάτη στροφές. 

Συμπέρασμα
Το νέο Grandland X είναι νέο, φρέσκο και ωραίο. Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε κάποια ανάγκη σας την οποία δεν θα μπορεί να καλύψει. Επιβλητική εμφάνιση, πολύ καλή ποιότητα κύλισης-υλικών ασφαλές και σίγουρα τεχνολογικά άρτιο, αναμένεται να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα των Crossover/SUV.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις