Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι προβολείς ομίχλης τύπου Projector το καθιστούν ξεχωριστό σε μία «ζόρικη» κατηγορία.

Ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα LED διαμορφώνουν την δική του ταυτότητα.

Το εσωτερικό λιτό μα ευρύχωρο στηρίζεται στην οθόνη αφής 7 ιτνσών.

Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1.0 GL 112 PS

4/10/2018

Ρολάρει σε άσφαλτο με τιμή…χώμα - Ένα ακόμη μικρομεσαίο SUV που αποδεικνύει πως ένας καλός 1.000άρης κινητήρας είναι υπεραρκετός για να το κινεί οικονομικά μα και σβέλτα. Έχοντας ως τεράστιο ατού την καλή του τιμή, παίζει δυνατή μπάλα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Δοκιμάζουμε την έκδοση GL με τον 1.000άρη κινητήρα και τους 112 ίππους. Με τιμή που ξεκινά από τα 15.970 ευρώ, δεν μας αφήνει μεγάλα περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Εκλεπτυσμένος χαρακτήρας για ένα κλασικό πλέον crossover 
Το SX4 S-Cross αποτελεί την ήρεμη δύναμη των μικρομεσαίων crossover. Παρατηρώντας το από έξω και σχολιάζοντας την σχεδίαση, δεν μπορείς να βρεις κάτι που να μην του ταιριάζει. Ο προφυλακτήρας με τις έντονες ακμές, η αρκετά μεγάλη χαρακτηριστική γρίλια και η χρήση προβολέων ομίχλης τύπου Projector το καθιστούν ξεχωριστό σε μία «ζόρικη» κατηγορία. Από πίσω, τα Led φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τους χαμηλά τοποθετημένους ανακλαστήρες δημιουργούν ένα σύνολο όμορφο χωρίς ακρότητες και υπερβολές. 

Εσωτερικό-χώροι: Λιτό αλλά ευχάριστο και ευρύχωρο
Ο εσωτερικός διάκοσμός του αυτοκινήτου είναι αρκετά λιτός μα και έξυπνα δημιουργημένος. Αρχικά στο θέμα ποιότητας, το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό καλύπτεται με σκληρά πλαστικά κρίνοντας το επίπεδο απλά ικανοποιητικό, με τη συναρμολόγηση και το φινίρισμα να ισορροπούν τη κατάσταση. Από κει και πέρα, μία οθόνη αφής 7 ιντσών κερδίζει τα βλέμματα, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα εύχρηστη και λύνει απευθείας τα χέρια οδηγού-συνοδηγού. Οι διακοσμητικές piano black και αλουμινένιες λεπτομέρειες, εντείνουν τον ευχάριστο διάκοσμό δημιουργώντας ωραίο κλίμα για τους επιβάτες.
Στον τομέα των χώρων τώρα, ακόμα και 5 επιβάτες θα απολαύσουν καλούς χώρους ενώ αν είναι μόνο 4 μπορούν να «απλωθούν» όσο πραγματικά θέλουν. Ο χώρος αποσκευών στα 430 λτ. βρίσκεται στον μέσο όρο της κατηγορίας και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μίας μέσης οικογένειας.

Κινητήρας-επιδόσεις: Νέο 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο με καλές επιδόσεις
Κάτω από το καπό του SX4 S-Cross συναντάμε ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο που ανήκει στην οικογένεια των νέων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων με την ονομασία Boosterjet της Suzuki. Αποδίδει 112 ίππους με την ροπή να είναι στα 170 Nm ενώ ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία του. Για να εξηγηθούμε, το κλασικό γουργουρητό των 3 κυλίνδρων ίσα που ακούγεται ενώ στην πράξη θα πείσει από πολύ χαμηλά. Θετικό τράβηγμα και καλή απόκριση που ξεκινάει από τις χαμηλές στροφές και συνεχίζεται σε όλο το φάσμα της περιστροφής του. Συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο το οποίο, ενώ είναι σφικτής κλιμάκωσης, έχει δώσει μεγάλο «δρόμο» στην τελευταία ταχύτητα, εξυπηρετώντας έτσι και τις επιδόσεις και την κατανάλωση. Αυτή σε πραγματικές συνθήκες ανέρχεται στα 6,6 λτ./100 χλμ. με την εταιρία να δίνει 1.5 λτ. χαμηλότερα.

Οδική συμπεριφορά: Μαλακή ανάρτηση για full άνεση
Από το πρώτο μέτρο οδήγησης, μπορείς να διαπιστώσεις τα οφέλη της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησής του. Ακόμα και δυνατές εγκάρσιες ανωμαλίες δεν επηρεάζουν την άνεση της καμπίνας. Βέβαια η άλλη όψη του νομίσματος δεν είναι τόσο ευχάριστη καθώς εάν ο οδηγός ξεπεράσει έστω και λίγο τα όρια, θα έχει να αντιμετωπίσει αυξημένες κλίσεις του αμαξώματος. Να τονίσουμε όμως πως και σε τέτοιες περιπτώσεις η οδική του συμπεριφορά είναι ουδέτερη. Το τιμόνι έχει μέτρια αίσθηση, ενώ οι τάσεις πλεύσης που παρουσιάζει στην άσφαλτο το αμάξι, μετατρέπονται σε τέλεια απόσβεση στο χώμα και σε light διαδρομές. 

Συμπέρασμα
Είναι προσιτό, είναι άνετο, αρκετά ευρύχωρο και διαθέτει έναν ικανότατο 1.000άρη κινητήρα. Ξεπερνάμε τα σκληρά πλαστικά και την αίσθηση τιμονιού και το προτείνουμε σε όσους θέλουν ένα αξιόπιστο crossover.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις