Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volvo C40: Ηλεκτρική premium ανατριχίλα 408 ίππων
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volvo C40: Ηλεκτρική premium ανατριχίλα 408 ίππων

12/7/2022

Στην αρχή σε κερδίζει η δυναμική εμφάνιση, μετά το εσωτερικό χωρίς ίχνος δέρματος και στη συνέχεια η ησυχία του ηλεκτροκινητήρα! Mα όταν πατήσεις το γκάζι, τότε τα «βλέπεις» όλα. Το Volvo C40 δεν είναι ακόμα ένα γρήγορο ηλεκτρικό! Είναι ένα οικολογικό αυτοκίνητο με διαολεμένη επιτάχυνση, αλλά και με τα δικά του μικροθέματα!

Volvo C40 Recharge Pure Electric: Tετρακίνητο ηλεκτρικό «θηρίο» 408 ίππων

Η Volvo είναι από τις εταιρίες που πρωτοπορούν τόσο σε εμπορικά, όσο και σε περιβαλλοντικά θέματα. Είναι από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που δήλωσε ότι θα διαθέτει όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα αποκλειστικά online μειώνοντας έτσι την πολυπλοκότητα στην προσφορά των προϊόντων της και υιοθετώντας ξεκάθαρα και σταθερά μοντέλα τιμολόγησης. Επιπλέον είναι πρωτεργάτης της ηλεκτροκίνησης κι έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2030 όλα της τα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2040 όλα τα αυτοκίνητα της να έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Για να φτάσει όμως στους δυο τελευταίους στόχους, έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα! Αυτό έγινε με το Volvo C40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας χωρίς θερμικά αδέρφια που ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες και τις καινοτομίες που φέρει.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το C40 είναι και SUV και coupe κι έχει τα φώτα ενός θεού

Το Volvo C40 έχει μια κάπως διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση σε ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρία. Μπορεί να πατάει πάνω στην πλατφόρμα του XC40 και να έχουν πανομοιότυπο μήκος (4.44 μέτρα), αλλά το νέο μοντέλο ακροβατεί μεταξύ SUV και Coupe, με την τρίτη κολώνα ουσιαστικά να «κρύβεται» μέσα στο κυρίως σώμα και την έντονη κεκλιμένη κλίση της οροφής με το μεγάλο πίσω παρμπρίζ να δημιουργεί μια νεανική εικόνα, που έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τα υπόλοιπα πιο «σοβαροφανή» SUV αδέρφια του.



Δεν χάνει σε καμία περίπτωση σε επιβλητικότητα ή κύρος, το αντίθετο μάλιστα, αφού καταφέρνει να τα συνδυάσει με κομψότητα και δυναμισμό που εκτοξεύουν το «τράβηγμα» των βλεμμάτων στο πέρασμα του. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε μια κλειστή μάσκα που φέρει περήφανα το logo της φίρμας, με τα φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από το σφυρί του Θωρ, το σκανδιναβικό θεό του κεραυνού και της αστραπής, να δημιουργούν μια όμορφη οπτική ταυτότητα. Στο πίσω τμήμα δεσπόζουν δυο αεροτομές, στο πάνω μέρος της οροφής και στην αρχή της πόρτας του πορτμπαγκάζ, με τα διαιρούμενα φώτα να σχηματίζουν μια φωτεινή τεχνοτροπία που δύσκολα ξεχνιέται. Τη συνολική παρουσία του μοντέλου κλείνουν οι 20αρες ζάντες που κάνουν το C40 να φαίνεται πολύ πιο «macho».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε