Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 φωτογραφίες »

Εντυπωσιακές και επιβλητικές οι νέες BMW X3 και X4

Διαβάστηκε από 7360 αναγνώστες - 10/6/2021

Η BMW παρουσίασε τις ανανεωμένες X3 και X4 που έχουν δυναμική εμφάνιση, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και πλούσια γκάμα κινητήρων με plug-in υβριδική έκδοση. Στην κορυφή βρίσκονται οι X3M και X4M Competition με ισχύ 503 ίππους.

Η BMW ανανέωσε την X3 και τη X4, τα επιτυχημένα μοντέλα που χαρακτηρίζονται από sport και δυναμικό σχεδιασμό, εκσυγχρονίζοντας τόσο την αισθητική τους, όσο και τον εξοπλισμό που διαθέτουν.

Αμφότερα τα μοντέλα απέκτησαν πιο λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός, ενώ αντιθέτως τα «νεφρά» έγιναν μεγαλύτερα. Τα φώτα στην βασική έκδοση της X3 είναι τεχνολογίας full-LED, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται LED matrix προβολείς. Η X4 από την άλλη πλευρά διαθέτει standard LED matrix φανάρια, και ως extra μπορεί να παραγγελθεί με Laser Light φώτα. Στους προφυλακτήρες βρίσκονται γωνιώδεις αεραγωγοί, που κάνουν το εμπρός μέρος να φαίνεται επιθετικό.



Το προφίλ των μοντέλων είναι αρκετά μυώδες, ενώ πίσω κυριαρχούν τα επανασχεδιασμένα LED φανάρια, καθώς και οι νέοι προφυλακτήρες.
Τόσο η BMW X3, όσο και η X4, είναι διαθέσιμες με το πακέτο M-Sport, που δίνει αθλητικό προσανατολισμό στα αυτοκίνητα. Εκτός από τους πιο δυναμικούς προφυλακτήρες και τις διάσπαρτες μαύρες «πινελιές», τα M-Sport μοντέλα «πατούν» επάνω σε τροχούς 19 ιντσών. Η βαυαρική εταιρεία εξοπλίζει προαιρετικά τα οχήματα με μεγαλύτερες ζάντες, 20 και 21 ιντσών, καθώς και με M-Sport φρένα με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

Εκτός αυτού, υπάρχουν διαθέσιμες οι εκδόσεις M40i και M40d για τις X3 και X4, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη σχέση με το εμβληματικό M Division. Οπτικά ξεχωρίζουν από τις διπλές μπάρες στα «νεφρά», τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες M, αλλά και τις απολήξεις της εξάτμισης σε μαύρο χρώμιο.

Το εσωτερικό των «δίδυμων» SUV της BMW είναι εμπνευσμένο από αυτό της νέας Σειράς 4, με διαφοροποιήσεις που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο «φρέσκο». Το κεντρικό Control Display με λειτουργία αφής διαθέτει μία οθόνη 10,25 ιντσών, standard σε όλα τα οχήματα. Προαιρετικά διατίθεται οθόνη διάστασης 12,3 ιντσών.



Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται sport καθίσματα από μία νέα γενιά Sensatec με υφή Ray και διάτρητες κεντρικές επιφάνειες, καθώς και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού 3 ζωνών. Στους αεραγωγούς δεσπόζουν μεταλλικά στοιχεία, που τονίζουν τις οριζόντιες σχεδιαστικές γραμμές του εσωτερικού, προσδίδοντας παράλληλα μία νότα φινέτσας. Τα M μοντέλα έχουν επιπλέον καθίσματα M Sports με φωτιζόμενο το λογότυπο της M, δερμάτινες Merino επενδύσεις, καθώς και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών της M.

Στον τομέα των κινητήρων, οι ανανεωμένες BMW X3 και X4 είναι διαθέσιμες με 6 διαφορετικά μηχανικά σύνολα. Στη γκάμα των βενζινοκίνητων μοντέλων περιλαμβάνονται οι εκδόσεις xDrive 20i με ισχύ 184 ίππους, xDrive 30i με 245 άλογα, και M40i με 360 ίππους. Οι επιλογές σε diesel είναι επίσης 3, και είναι η xDrive 20d με 190 ίππους, η xDrive 30d με ισχύ 286 άλογα και η M40d με 340 ίππους.
Όλες οι προαναφερθείσες εκδόσεις διαθέτουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ενώ παράλληλα για την X3 υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση xDrive 30e, η οποία συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η συνολική ισχύς του συστήματος των 292 ίππων μπορεί να αυξηθεί κατά 41 άλογα με προσωρινή χρήση της μέγιστης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα.



Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι θηριώδεις X3 M και X4 M, οι οποίες έχουν έναν turbo εξακύλινδρο κινητήρα 3000 κυβικών απόδοσης 473 ίππων, ισχύς που εκτινάσσεται στα 503 άλογα στην περίπτωση των Competition εκδόσεων. Η ροπή είναι 619 Nm (649 Nm στις Competition), και η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3,9 δευτερόλεπτα (3,7 για τα M Competition). Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 249 km/h, ενώ με το M Drivers Package τα αυτοκίνητα μπορούν να επιταχύνουν μέχρι τα 284 km/h.
 
Όλες οι εκδόσεις των X3 διαθέτουν ένα αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, ενώ οι X3 M40i και M40d, καθώς και όλες οι X4, έχουν το Steptronic Sport, επίσης 8 σχέσεων, που διαθέτει paddles στο τιμόνι και launch control.

Η έναρξη παραγωγής για τις νέες BMW X3 και X4 θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Spartanburg των ΗΠΑ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις