Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δείτε παρακάτω τις πρώτες επίσημες εικόνες του καμουφλαρισμένου Skoda Scala στο δρόμο.

Επίσημο: Αυτό είναι το Golf της Skoda (+video)

25/10/2018

Το νέο Scala, η καθαρόαιμη μικρομεσαία πρόταση της Skoda, βρίσκεται προ των πυλών και εμείς σας παρουσιάζουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τους κινητήρες, τις διαστάσεις, τους χώρους και την εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Το παρασκήνιο για το αντί-Golf της Skoda είναι έντονο εδώ και αρκετό καιρό με πληθώρα teaser, αλλά και την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision RS που ήρθε και ως οιωνός για το τι επρόκειτο να δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οδηγήσαμε πρώτοι το νέο Skoda Scala. Μη χάσετε την Τετάρτη στο τεύχος της Αγοράς Αυτοκινήτου.

Λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του Vision RS concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε από την τσέχικη φίρμα για τη νέα ονομασία του μοντέλου: Scala it is! Εδώ να τονίσουμε ότι το VW Group έχει ξαναχρησιμοποιήσει αυτό το όνομα στο παρελθόν, στο Scirocco II που κυκλοφόρησε από το 1986 έως το 1991, και έφερε τη συγκεκριμένη πρόσθετη ονομασία.

Αποχαιρετώντας, λοιπόν, το Rapid Spaceback και καλωσορίζοντας παράλληλα το νέο Skoda Scala σας αποκαλύπτουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας, που θα βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως τα VW Golf, Ford Focus, Honda Civic, SEAT Leon, Peugeot 308 κ.α. Στο πεδίο των διαστάσεων το ολοκαίνουργιο Scala, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0, έχει μήκος 4.362 χλστ. και είναι φαρδύτερο κατά 58 χλστ. από το απερχόμενο Rapid Spaceback με το πλάτος να ορίζεται στα 1.793 χλστ. και το ύψος στα 1.471 χλστ.. Το μεταξόνιο, τέλος, μετράται στα 2.649 χλστ. βοηθώντας στην ευρυχωρία του μοντέλου, σύμφωνα πάντα και με τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της μάρκας. Μιλώντας για τους χώρους, το διαμέρισμα για τις αποσκευές έχει όγκο 467 λίτρων (1.410 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα), ενώ γενναιόδωρες είναι και οι εσωτερικές διαστάσεις του μοντέλου για τους επιβάτες. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως, το νέο Scala είναι χαμηλότερο κατά 15 χλστ. από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ ενσωματώνει και στοιχεία πιο δυναμικής οδήγησης έχοντας στη φαρέτρα του σύστημα παραμετροποίησης της οδηγικής συμπεριφοράς με δύο οδηγικά προφίλ: Normal και Sport.

Αναλυτικότερα, η μάρκα έχει κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις του νέου της μοντέλου με την Octavia, ενός από τα ορόσημα της γκάμας της σε χώρους, ανακοινώνοντας 73 χλστ. χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, που είναι ίδιο ακριβώς νούμερο με εκείνο της Octavia, ενώ ταυτόσημος είναι και ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών που ορίζεται στα 982 χλστ. (980 χλστ. έχει η Octavia). Έπειτα, το εσωτερικό πλάτος στο ύψος των ώμων μετράται στα 1.425 χλστ., όντας πολύ κοντά στα 1.449 χλστ. της Octavia.

Πέραν της ευρύχωρης καμπίνας, η Skoda έχει φροντίσει να εφοδιάσει και με τεχνολογικά καλούδια το μοντέλο της. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει προαιρετικά η επιλογή του νέου ψηφιακού πίνακα οργάνων Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ και στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενσωματώνεται η νέα οθόνη αφής 9,2 ιντσών, η μεγαλύτερη που έχει μπει σε μικρομεσαίο μοντέλο.

Περνώντας στην παλέτα των μηχανικών συνόλων του νέου Scala, αυτή θα απαρτίζεται από πέντε επιλογές κινητήρων που συμμορφώνονται με το νεότερο πρότυπο Euro6d-Temp και αναλύονται σε τρεις βενζίνης, έναν ντίζελ και έναν διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο και βενζίνη (θα προστεθεί αργότερα στη γκάμα). Ειδικότερα, στη βάση της γκάμας των βενζινοκινητήρων συναντούμε τον 1.000άρη TSI με απόδοση 95 ίππων, που συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ένα σκαλοπάτι ψηλότερα βρίσκουμε τον ίδιο κινητήρα σε έκδοση ισχύος 115 ίππων που θα προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσων, είτε με 7άρι αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων εδρεύει ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI Evo κινητήρας των 150 ίππων που θα προσφέρεται με τις προαναφερθείσες επιλογές μετάδοσης. Στο ντίζελ υπάρχει αποκλειστικά η επιλογή του TDI κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ. με απόδοση 115 ίππων και 250 Nm ροπής και τις τελευταίες επιλογές στη μετάδοση. Επιπλέον, υπογραμμίζουμε πως αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και μια έκδοση διπλού καυσίμου με CNG (φυσικό αέριο και βενζίνη). Στην ουσία αναφερόμαστε στον τρικύλινδρο 1.000άρη της μάρκας που αποδίδει 90 ίππους και εφοδιάζει τα αδελφά μοντέλα VW Polo TGI και SEAT Ibiza TGI.

Τέλος, χωρίς να έχουμε πληροφορίες προς το παρόν για το εσωτερικό του μοντέλου στεκόμαστε σε όσα γνωρίζουμε από το πρώτο επίσημο σκίτσο που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision RS στο Παρίσι και λέγεται ότι από εκεί θα αντλήσει πλήθος στοιχείων το νέο Scala.

Το νέο Skoda Scala θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2019. Μέχρι τότε πάρτε μια πρώτη γεύση από τις βόλτες του νέου Scala  στο δρόμο με βαρύ καμουφλάζ:

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις