Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Επίσημο: Νέο Opel Mokka

Διαβάστηκε από 6195 αναγνώστες - 25/6/2020

Η βιομηχανία της Opel έβαλε επιτέλους ένα τέλος στην αναμονή και παρουσίασε και επίσημα τo νέο Opel Mokka, που κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μικρών SUV, εφοδιασμένο με όλα τα «όπλα» της νέας τεχνολογίας. Γνωρίστε το...

To νέο Opel Μοkka παρουσίασε και επίσημα η Γερμανική βιομηχανία. Επίκεντρο η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, με δυναμική σχεδίαση και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, και εφοδιασμένο με όλη την απαραίτητη τεχνολογία.  



Το νέο Opel Mokka είναι 12,5 εκατοστά μικρότερο σε μήκος από την προηγούμενη γενιά, ενώ καταφέρνει να προσφέρει παρόμοιο χώρο αποσκευών 350 λίτρων. Είναι βασισμένο στη νέα έκδοση της πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform), που μπορούν να σχεδιαστούν και αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και αυτοκινήτα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Συνολικά το μοντέλο είναι 120 κιλά ελαφρύτερο έναντι της προηγούμενης γενιάς και έχει ενισχυθεί η ακαμψία του έως και 30%.



Το νέο Opel Μοkka υιοθετεί το νέο προσωπείο της βιομηχανίας, με code name Opel Vizor. Η μάσκα του, αγκαλιάζει όλο το εμπρός τμήμα, κάτω από το καπό, επιμηκύνοντας οπτικά το πλάτος του. Οι εμπρός προβολείς IntelliLux LED matrix, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, ενώ ολοκαίνουργια είναι και τα πίσω φώτα. Το όνομα του μοντέλου δίνει το «παρών» με κεφαλαία γράμματα κάτω από το έμβλημα της φίρμας στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.



Στο εσωτερικό θα έρθει αντιμέτωπος κάποιος με το Pure Panel cockpit, ένα σύμπλεγμα από δύο μεγάλες οθόνες μεγέθους 10 έως και 12 ιντσών, ενσωματωμένες σε οριζόντια μορφή, με ελάχιστο αριθμό μπουτόν. Το Pure Panel παρέχει τις τελευταίας γενιάς ψηφιακές τεχνολογίες και τις πιο σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, όπως για παράδειγμα, τη διαχείριση της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία του ηλεκτρικού Mokka. 

Το νέο Opel Mokka είναι διαθέσιμο με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα παίρνει την ισχύ της από έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία των 50 kWh προσφέρει 322 χιλιόμετρα αυτονομίας και μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 100 kW. Η νέα γενιά θα προσφερθεί φυσικά και με κινητήρες βενζίνης και diesel.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις