Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό crossover της Volvo

16/6/2021

Μετά το C40 Recharge η Volvo ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα των SUV με ένα ακόμη ηλεκτρικό crossover. Ποια τα χαρακτηριστικά του και πότε θα παρουσιαστεί στις αγορές;

Η Volvo παρουσίασε το νέο C40 Recharge, το οποίο βλέπουμε και και τις σχετικές φωτογραφίες, και πλέον προσανατολίζεται για επόμενες κινήσεις της. Τα B-SUV και οι αυξανόμενη τάση τους είναι ο χώρος που θα δράσει στο μέλλον με την σκανδιναβική ομάδα να ετοιμάζεται να προσθέσει τον δικό της «παίκτη» στην συγκεκριμένη κατηγορία. Επειδή, μάλιστα, είναι αρκετά πρώιμο το στάδιο κατασκευής του δεν έχουν κυκλοφορήσει αρκετές πληροφορίες, ούτε καν το όνομα που θα πάρει (XC20 ή XC30). Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα κληθεί να ανταγωνιστεί κορυφαία SUV πόλης αντιπαραβάλλοντας την premium κατεύθυνση και ύφος που θα χαρακτηρίζει την σουηδική μάρκα. 

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την στιγμή που η Volvo θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα από το 2030 και μετά. Όπως τόνισε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας το crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Geely, κατά πάσα πιθανότητα με την κίνηση στους μπροστά τροχούς μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. «Νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό και έξυπνο να μοιραστούμε αυτήν την πλατφόρμα, ώστε να μπορούμε να έχουμε μειωμένα κόστη για ένα μικρότερο αυτοκίνητο που είναι πολύ ανταγωνιστικό» τόνισε ο Håkan Samuelsson.



Εκτός των παραπάνω έδωσε και μία γενική εικόνα για τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία θα επενδύσει η Volvo. Για την ακρίβεια απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ένα μοντέλο με τεράστιες off-road δυνατότητες και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, καθώς δήλωσε ότι «δεν είναι σημαντικές αυτές οι προτεραιότητες την δεδομένη στιγμή». Στόχος της Volvo είναι το XC20 ή XC30 να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις