Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο «τέλος» των Εκκεντροφόρων

3/6/2020

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται την κατάργηση των εκκεντροφόρων όπως τους ξέραμε, με τις ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενες βαλβίδες, να είναι το μέλλον των κινητήρων. Το αποτέλεσμα είναι η ραγδαία μείωση κατανάλωσης καυσίμου αλλά και η μείωση των ρύπων..

Η Βρετανική εταιρία Camcon Automotive, έχει κατασκευάσει κινητήρα που χρησιμοποιεί ανεξάρτητες ενεργοποιούμενες βαλβίδες, που θα αλλάξουν όλη την τεχνολογία των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Το σύστημα Intelligent Valve Technology, ουσιαστικά αλλάζει όλα όσα ξέραμε στον χρονισμό των βαλβίδων. Η Camcon υπόσχεται πως το κάθε set βαλβίδων διαθέτει για συντονιστή ένα ανεξάρτητο «εκκεντροφόρο» στοιχείο και ελέγχεται από κάποιους σερβοκινητήρες. Με απλά λόγια η τεχνολογία Intelligent Valve Technology, καταφέρνει και ρυθμίζει την αναπνοή κάθε κυλίνδρου ξεχωριστά, με αποτέλεσμα να μειώνει κατά πολύ την κατανάλωση του καυσίμου και να μειώνει αισθητά τις εκπομπές ρύπων.



Κινητήρια Επανάσταση
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της Camcon Automotive, η τεχνολογία αυτή μπορεί να προκαλέσει επανάσταση στην παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ειδικά σε μια εποχή που ο χώρος του αυτοκινήτου έχει άμεση ανάγκη για νέες τεχνολογίες που θα διατηρήσουν τους κινητήρες ΜΕΚ στις γραμμές παραγωγής των βιομηχανιών, η Camcon δηλώνει έτοιμη να «προκαλέσει» με την νέα δημιουργία της.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους κινητήρες ότι ακριβώς απαιτείται στο φάσμα των χαμηλών στροφών, να απογειώσουμε τις υψηλές στροφές του, και παράλληλα να ζωντανέψουμε τις ενδιάμεσες διαδρομές, χωρίς συμβιβασμούς.»
Παράλληλα τονίζει πως με το Intelligent Valve Technology, μπορούμε να αλλάξουμε την χαρτογράφηση, το χρονισμό, το βύθισμα, ακόμη και να διαμορφώσουμε το σχήμα καύσης που επιθυμούμε.. Με το σύστημα Intelligent Valve Technology, έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε το profile και τους χρόνους, εντελώς στιγμιαία, από την αδράνεια του ρελαντί στο 100% του γκαζιού.
Λέτε αυτή η τεχνολογία να υιοθετηθεί και να προσφέρει νέους ορίζοντες στους κινητήρες εσωτερικής καύσης? Ιδωμεν..
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις