Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μοντέλο που επιλέχθηκε να τα καταφέρει ήταν ένα Abarth 124 πλήρως εργοστασιακό και εξοπλισμένο με τον 1.400άρη turbo κινητήρα των 170 ίππων.

Έσπασε Γκίνες το Abarth 124 spider

25/10/2018

Στο βιβλίο του ρεκόρ Γκίνες μπήκε το Abarth 124 spider και ο ακροβάτης οδηγός του Alastair Moffatt.

H Fiat δεν είναι άγνωστη με τα ρεκόρ Γκίνες καθώς δεν είναι λίγα τα μοντέλα της που έχουν καταφέρει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να μπουν μέσα στο πολύτιμο αυτό «βιβλίο». Αυτή τη φορά, η ιταλική φίρμα κατάφερε να κάνει άλλο ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει πέντε «οχτάρια» ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα σε απίστευτα γρήγορο χρόνο.

Το μοντέλο που επιλέχθηκε να τα καταφέρει ήταν ένα Abarth 124 πλήρως εργοστασιακό και εξοπλισμένο με τον 1.400άρη turbo κινητήρα των 170 ίππων που κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα. Το ιταλικό roadster χρειάστηκε μόνο 45,66 δλ. για τα καταφέρει με την δοκιμασία να λαμβάνει χώρα στην τοποθεσία Chateau Impney Hill Climb με οδηγό τον Alastair Moffatt που ειδικεύεται σε τέτοια «ακροβατικά» με αυτοκίνητα.

Ο ίδιος ο Moffatt δήλωσε: «Eίναι πανέμορφο που έκανα ρεκόρ. Το να έχεις το σωστό αυτοκίνητο είναι απίστευτα σημαντικό, και το Abarth 124 Spider ήταν η καλύτερη επιλογή.»

Η Abarth μέσω του εκπροσώπου της Gerry Southerington σημείωσε από την πλευρά της: «Συγχαίρουμε τον Alastair για το επίτευγμα του. Δεν συνιστούμε να κάνει το ίδιο ο κόσμος αλλά είναι ωραίο να ξέρουμε ότι το 124 Spider είναι τόσο ευέλικτό στα χέρια ενός επαγγελματία.»
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις