Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ετοιμάζει 508 Sport η Peugeot..

7/5/2019

Η Peugeot θέλει να ταράξει τα νερά της αγοράς αυτοκινήτου, και ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση του 508 με code name Sport. Ποιες είναι οι πρώτες πληροφορίες για το μοντέλο?

Μια πιο σπορ έκδοση του νέου 508 λέγεται πως θέλει να λανσάρει η Peugeot με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αυτό θα βασίζεται πάνω στο 508 Sport Engineered Concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.



Το μοντέλο παραγωγής λέγεται πως θα αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενο έτος και ήδη έχουν έρθει στο φως μια σειρά από λεπτομέρειες  για το κινητήριο σύνολό του. Συγκεκριμένα, μέσα από την Γαλλία αναφέρουν πως η ισχύς θα πηγάζει από έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 110 ίππων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ σε κάθε άξονα απόδοσης 200 ίππων με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 360 άλογα. To παρών θα δίνει το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας που θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
Μιλώντας σχετικά, το αφεντικό της Peugeot Sport δήλωσε: «Eίναι παράδοξο αλλά η πίεση γύρω από τις εκπομπές ρύπων μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ένα 508 επιδόσεων που σε διαφορετική στιγμή δεν θα το είχαμε καν φανταστεί». Εκτός από καινούριο κινητήριο σύνολο, λόγω του πρόσθετου βάρους του, το 508 Sport θα εξοπλιστεί με νέα ανάρτηση αλλά και με μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις ενώ πολύ πιθανό είναι να «φορέσει» 20άρες ζάντες ώστε να το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.
Η Sport έκδοση θα γίνει πιθανότητα διαθέσιμη τόσο στο σεντάν όσο και στην wagon έκδοση του 508.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις