Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στα σκαριά για το 2020 είναι το νέο Citroen C5. Στην εικόνα βλέπετε το μοντέλο που κυκλοφορεί στην Κίνα.

Ετοιμάζεται το νέο Citroen C5

20/9/2017

Η παραγωγή του Citroen C5 σταμάτησε πρόσφατα και από τη στιγμή που έρχεται το C5 Aircross, όλοι πιστέψαμε πως υπέκυψε στην «επέλαση» των SUV. Όμως οι Γάλλοι επιμένουν παραδοσιακά και ετοιμάζουν το νέο τους σεντάν για το 2020.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Citroen σταμάτησε την παραγωγή του μεσαίου σεντάν της, του C5, δίνοντας παράλληλα τέλος και στην υδροπνευματική ανάρτηση. Μπορεί η 3η γενιά του C5 να μην είναι κοντά, αλλά τουλάχιστον θα υπάρξει αντίθετα με ό,τι λεγόταν, καθώς το αφεντικό της Citroen, Linda Jackson, αποκάλυψε στη Φρανκφούρτη πως το νέο μοντέλο προγραμματίζεται για το 2020.
 
Φυσικά μιλάμε για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο, καθώς το Citroen C5 συνεχίζει να υπάρχει στην Κίνα, όπου μάλιστα δέχθηκε πρόσφατα και μια ανανέωση. Το εικονιζόμενο κινέζικο μοντέλο διαθέτει τον 1,6 turbo κινητήρα των 167 ίππων και ένα μεγαλύτερο 1.800άρι σύνολο με 204 άλογα.
 
Ο λόγος που το νέο C5 δεν θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη πριν το τέλος της δεκαετίας, είναι πως το PSA Group έχει άλλες προτεραιότητες, καθώς η ανεξαρτητοποίηση της πολυτελούς DS δημιούργησε τρύπες στη γκάμα που τώρα κλείνουν. Το αφεντικό της γαλλικής εταιρείας τόνισε πως η απόκτηση των Opel / Vauxhall δεν πρόκειται να επηρεάσει τη γκάμα της Citroen.
 
Σε κάθε περίπτωση, στην Ευρώπη δε θα πρέπει να περιμένουμε τόσο πολύ για να δούμε ένα νέο μοντέλο με το λογότυπο «C5», καθώς προς τα τέλη του επόμενου έτους θα λανσαριστεί το νέο crossover της φίρμας, το C5 Aircross. Όσοι θέλουν όπως και να έχει ένα σεντάν του PSA Group, ας περιμένουν μέχρι το 2018, όταν και θα κάνει ντεμπούτο το νέο Peugeot 508.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις