Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το νέο Renault Kadjar

Διαβάστηκε από 18600 αναγνώστες - 5/6/2021

Ο Γάλλος «ξάδελφος» του Qashqai! Η Renault ετοιμάζει τη νέα γενιά του Kadjar, που θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και υβριδικούς κινητήρες, με ισχύ έως 280 ίππους. Θα ξεπεράσει τις πωλήσεις του SUV της Nissan;

Το επερχόμενο Renault Kadjar θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022, και θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με το Nissan Qashqai, συνεχίζοντας την στρατηγική που ακολουθείται και στην τρέχουσα γενιά του μοντέλου.

Το επερχόμενο SUV της Renault θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C/D, η οποία έχει εξελιχθεί από κοινού μεταξύ των 2 εταιρειών. Αναμένουμε να παρατηρήσουμε αύξηση στις διαστάσεις του επερχόμενου Kadjar, όπως ακριβώς συνέβη με το ολοκαίνουριο Qashqai. Τόσο η Nissan, όσο και η Renault, που μαζί με τη Mitsubishi ανήκουν στην «Συμμαχία», έχουν δηλώσει πως θα διατηρήσουν την ξεχωριστή εταιρική τους ταυτότητα. Με βάση αυτό, αναμένουμε τα 2 SUV να διαφέρουν εμφανισιακά μεταξύ τους σε αρκετά σημεία και όχι μόνο στα εμβλήματα.



Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο που εμφανίστηκε να δοκιμάζεται στη Σουηδία έφερε καλύμματα, τα οποία δεν επιτρέπουν να φανούν πολλές λεπτομέρειες. Με βάση τις φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί ψηφιακές εικόνες που δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι το νέο Renault Kadjar.

Τα λεπτά φωτιστικά σώματα, που φαίνονται πίσω από το καμουφλάζ, είναι λεπτά, και διαθέτουν τα διαγώνια φώτα ημέρας που κοσμούν το εμπρός μέρος των νέων Renault. Χαμηλότερα, στις άκρες του προφυλακτήρα, διακρίνονται 2 αεραγωγοί με δυναμικό σχεδιασμό.

Στο προφίλ, η πλευρική γραμμή των παραθύρων αναμένεται να έχει ανοδική πορεία, ένα στοιχείο που υπάρχει τόσο στο «αδελφό» Nissan Qashqai όσο και στο concept Renault Megane eVision. Στο πίσω μέρος, το επικλινές παρμπρίζ πλαισιώνεται από μία αεροτομή.



Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο Renault Kadjar θα διαθέτει τον mild hybrid 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρου της έκδοσης E-Tech Hybrid, ο οποίος θα έχει συνδυαστική ισχύ 200 ίππους.  Παράλληλα θα υπάρξει plug-in υβριδική έκδοση με βάση έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1500 κυβικών. Η απόδοση του συνόλου θα είναι περίπου 280 PS, και ενδέχεται να περιλαμβάνει 2 ηλεκτρικά μοτέρ, 1 ανά άξονα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα δημιουργηθεί και κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
Από τη στιγμή που τα πρωτότυπα του επερχόμενου μοντέλου δοκιμάζονται καμουφλαρισμένα στο δρόμο, αναμένουμε να δούμε την παρουσίαση του νέου Renault Kadjar το 2022, και την έναρξη πωλήσεων να γίνεται στο 2ο τετράμηνο του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις