Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έχουμε την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Έχουμε την 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

27/5/2022

Και δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη η είδηση αυτή, αφού τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν «γονατίσει» κάτω από το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας και δη στα καύσιμα.

Πάει για τα πρωτεία η Ελλάδα

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανεβαίνει η Ελλάδα, στη λίστα με τις ακριβότερες βενζίνες στην Ευρώπη. Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν έδειξε τα αυτονόητα, αποδεικνύοντας τη τεράστια δυσκολία των Ελλήνων να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της.

Με 2,267 ευρώ/λίτρο είναι η 3η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Μπορεί η υπόλοιπη Ευρώπη να βιώνει τα ίδια προβλήματα με την ενεργειακή κρίση, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το ύψος του βασικού μισθού, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης. Σύμφωνα λοιπόν με όσα στοιχεία δημοσιεύει η Κομισιόν, η χώρα μας έχει την 3η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρώπη με 2,267 ευρώ/λίτρο, ακολουθώντας τις Φινλανδία και Δανία. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως ο μέσος όρος βρίσκεται στα 1,98 ευρώ/λίτρο, ενώ οι χώρες που έχουν πάνω από 2 ευρώ/λίτρο τη βενζίνη είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία

Στην ίδια κατάσταση και το πετρέλαιο θέρμανσης

Τώρα, σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης στη χώρα μας στοιχίζει 1,61 ευρώ/λίτρο κατακτώντας την 7η θέση πίσω από τη Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Φινλανδία , Σουηδία και Βουλγαρία. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη βρίσκεται μόλις 25 λεπτά χαμηλότερα, στα 1,36 ευρώ.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε