Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ferruccio Lamborghini: Κυνηγός ονείρων

Ferruccio Lamborghini: Κυνηγός ονείρων

Διαβάστηκε από 10324 αναγνώστες - 15/7/2022

Η προσωποποίηση του ανθρώπου που κυνήγησε με πάθος τα όνειρα του και το πέτυχε με κάθε κόστος. Η Ιταλική εταιρία κατασκευής supercar, που δημιουργήθηκε με αίτια μια έντονη διαμάχη του, με τον Enzo Ferrari, τα τρακτέρ και τα άρματα μάχης.

Την Ιταλική βιομηχανία της Lamborghini την γνωρίζουν ακόμα και μικρά παιδιά σήμερα. Αποτελεί έναν από τους πόλους αδρεναλίνης στον χώρο του αυτοκινήτου εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ιστορία της δημιουργίας της βιομηχανίας, εμπεριέχει ένα από τα μεγαλύτερα καπρίτσια της σύγχρονης ιστορίας του αυτοκινήτου, αλλά παράλληλα και του πάθους για καταξίωση.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την δαφνοστεφανομένη ιστορία της Lamborghini, ήταν ο Ferruccio Lamborghini, που πήρε το ρίσκο να ξεκινήσει μια ολόκληρη βιομηχανία, λόγο της κόντρας που είχε με τον Enzo Ferrari.



Παιδί αγροτών
Γεννημένος τον Απρίλιο του 1916 από μια φτωχή οικογένεια αγροτών, πήρε την απόφαση να παρατήσει το σχολείο, με «καύσιμο» την τεράστια αγάπη του για κάθε τι μηχανοκίνητο. Οι γονείς του δεν ευχαριστήθηκαν και πολύ με την απόφαση του, αλλά ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, δεν του επέτρεπε να μπει σε καλούπια. Έτσι, πολύ γρήγορα βρήκε δουλειά σε μια εταιρία η οποία επισκεύαζε άρματα μάχης
Αποκτώντας την κατάλληλη εμπειρία μέσα από τους μηχανικούς της εταιρίας, βρέθηκε να είναι ένα από τα κινητήρια γρανάζια της ομάδας μηχανικών της. Επί εποχής Β Παγκοσμίου πολέμου, η εταιρία τον έστειλε στο νησί της Ρόδου, με την ειδικότητα του επισκευαστή/μηχανικού στο 50ο Μικτό Τμήμα Μηχανικού του Ιταλικού στρατού.  Η περίοδος αυτή της ζωής του δεν ήταν και η πιο ευοίωνη αφού το νησί βρισκόταν κάτω από Βρετανική κατοχή, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Ρόδου, όπου και παρέμεινε για αρκετούς μήνες. Μετά το πέρας του πολέμου, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε