Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Ford Explorer: Ένα θωρηκτό με οικολογική συνείδηση

Διαβάστηκε από 27006 αναγνώστες - 24/4/2021

Είναι το απόλυτο όχημα για εξορμήσεις με κάθε είδους πολυτέλεια και πλέον μπορείτε να το αποκτήσετε με προνομιακό επιτόκιο 0,99% και εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών. Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στο Ford Explorer των 457 ίππων η Plug-In υβριδική τεχνολογία.

Το Ford Explorer είναι η επιτομή της τεχνολογίας και καταφέρνει να συνδυάζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα, τις καταιγιστικές επιδόσεις και την «οικολογική συνείδηση». Πλέον η απόκτησή του γίνεται συμφέρουσα με το χαμηλό επιτόκιο και την εγγύηση μεγάλης διάρκειας της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το επιβλητικό μοντέλο της Ford!

Έως και 42 χλμ. χωρίς σταγόνα βενζίνης
Την κίνηση του θηριώδους SUV αναλαμβάνει ένας V6 Ecoboost κινητήρας χωρητικότητας 2.956 κ.εκ., ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα εκτοξεύοντας την ισχύς στους 457 ίππους και τη ροπή στην απίστευτη τιμή των 825 Nm. Η κίνηση περνά ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 10 σχέσεις. Παρά τις τεράστιες διαστάσεις του και το βάρος που αγγίζει σχεδόν τους 2,5 τόνους, οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, αφού για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 5,6 δλ. Βέβαια, αν ο οδηγός δεν επιθυμεί τις μέγιστες επιδόσεις, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 42 χλμ. (πρότυπα WLTP), αρκεί η μπαταρία να είναι πλήρως φορτισμένη.



Δε το σταματάει τίποτα
Ονομάζεται «Explorer», δηλαδή εξερευνητής και τα 7 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει το όνομά του πράξη και να «επιβιώσει» όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που θα συναντήσει. Ο οδηγός του θωρηκτού της Ford δεν έχει παρά να επιλέξει μεταξύ των Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul ή του Eco για μέγιστη αποδοτικότητα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα επιλέγονται από τον περιστροφικό διακόπτη της κεντρικής κονσόλας. Μεταβάλλουν διάφορες παραμέτρους, όπως η ευαισθησία του πεντάλ επιτάχυνσης και η σκληρότητα της ανάρτησης, ενώ ανάλογα με τη λειτουργία που έχει επιλεχθεί διαφοροποιούνται και τα χρωματικά θέματα του ψηφιακού πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών.

FordPass Connect: Πλήρης Απομακρυσμένος έλεγχος
Από την βασική έκδοση του Ford Explorer συναντάμε την τεχνολογία μόντεμ FordPass Connect, η οποία προσφέρει ποικιλία δυνατοτήτων στον κάτοχο του οχήματος από απόσταση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, είναι εφικτό να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν οι πόρτες και να πραγματοποιείται απομακρυσμένη εκκίνηση του κινητήρα. Ταυτόχρονα, προβάλλονται στη συσκευή πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η στάθμη του καυσίμου και η πίεση των ελαστικών.



Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Ford Explorer έχει καταφέρει να διακριθεί με κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, μιας και διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του μία πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως για παράδειγμα το Ford Co-Pilot 360° Assist που ενσωματώνει μία σειρά από συστήματα ώστε η οδήγηση να γίνεται πιο ξεκούραστη και ασφαλής. Ενδεικτικά, υπάρχουν συστήματα όπως για παράδειγμα η αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας βάσει του προπορευόμενου οχήματος με δυνατότητα στάσης και εκκίνησης, ή το Cross Traffic Alert που ανιχνεύει σε μία διασταύρωση τα οχήματα που πιθανόν να μην αντιληφθεί ο οδηγός. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες τεχνολογίες που φέρει το εντυπωσιακό Ford Explorer.

Το θηριώδες Ford Explorer είναι το απόλυτο όχημα για εξορμήσεις με κάθε πολυτέλεια και είναι διαθέσιμο με δυνατότητα χρηματοδότησης που παρέχει προνομιακό επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια Εγγύηση Ford. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε με μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις