Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μοναδικό diesel Crossover όλης της κατηγορίας.

ΔΟΚΙΜΗ: Ford Ka+ Active 1.5 95 PS

20/3/2019

Ένα εκλεπτυσμένο mini Crossover! Η αγορά των mini SUV έχει ανοίξει για τα καλά, και οι σύγχρονοι οικογενειάρχες τα προτιμούν κατά κόρον. Το Ford Ka+ Active θα σε κερδίσει με τα οδηγικά του χαρακτηριστικά, τους καλούς χώρους, αλλά και τον οικονομικό diesel κινητήρα των 1.5 κ.εκ.

Η Ευρωπαϊκή αυτοκινητιστική νοοτροπία έχει μεταλλαχτεί τα τελευταία χρόνια με τις προδιαγραφές των SUV ή Crossovers. Μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού έχει στραφεί πλέον σε τέτοιες επιλογές αφού εκπληρώνουν σχεδόν όλες τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Ξεχωριστή σχεδίαση 
Το Ford KA+ Active διαφοροποιείται από την απλή έκδοση. Τις μεγάλες διαφορές τις αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη ματιά παρατηρώντας τις σχεδιαστικές παρεμβάσεις στη γρίλια του εμπρός προφυλακτήρα, όπως και στα πλαστικά προστατευτικά των θόλων και των μαρσπιέ. Επίσης, το Active είναι εξοπλισμένο με ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού, για δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σου. Μια ακόμα διάφορα από το Ford Ka+ είναι το αυξημένο κατά 2,3 εκατοστά ύψος από το έδαφος, μεγαλύτερα μετατρόχια κι εμπρός αντιστρεπτική δοκό, ειδικά ρυθμισμένη ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, και το σύστημα Active Rollover Prevention, για την ασφάλεια από ανατροπές με φορτία στην οροφή. Τέλος, η έκδοση είναι εφοδιασμένη με ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών και μεταλλική εξωτερική απόχρωση. 



Εσωτερικό-χώροι: Μικρές, ουσιαστικές, παρεμβολές 
Στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα συναντήσουμε μια ελαφρώς ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και διαφοροποιημένο πίνακα οργάνων. Αυτό που σου κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον είναι η αναβάθμιση στην ποιότητα υλικών, νέο τιμόνι ενώ στην κεντρική κονσόλα συναντάμε το σύστημα ψυχαγωγίας/πληροφόρησης SYNC3 με νέα έγχρωμη touch-screen διάστασης 6,5ΆΆ και πλήρη υποστήριξη smartphone. 



Κινητήρας-επιδόσεις: Επιφυλακτικά δραστήριο
To Ka+ Active είναι εφοδιασμένο με κινητήρα πετρελαίου Duratorq 1.5 TDCi, με ισχύ 95 ίππους και 215Nm ροπής στις 1750-2500 σ.α.λ. Να τονίσουμε πως αποτελεί την μοναδική επιλογή diesel σε mini crossover παγκοσμίως. Η συμπεριφορά του είναι αρκετά καλή, θα κινηθεί σβέλτα στα πλαίσια του λογικού, ενώ και τα επίπεδα θορύβου είναι χαμηλής έντασης. Το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων θα σε αφήσει ικανοποιημένο από το κούμπωμα των σχέσεων ενώ και η κατανάλωση του είναι λογική αφού αγγίζει τα 5.7 λιτ/100 χλμ

Οδική συμπεριφορά: Σβέλτο με μεταλλασσόμενο χαρακτήρα
Ξέχωρα από τις βασικές του δεξιότητες στους δρόμους της πόλης, που είναι δεδομένες για το χαρακτήρα του, με το Active μπορείς να «ξεφύγεις» και λίγο από τα δεδομένα. Μια normal αναζήτηση σε light χωμάτινες διαδρομές είναι μέσα στις δυνατότητες του, αλλά καλό θα ήταν να μην υπερβάλεις. Το άμεσο τιμόνι και η ανυψωμένη ανάρτηση θα σε βοηθήσουν σε αυτά τα «πειράματα», ενώ τα φρένα του είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα.

Συμπέρασμα
Πρακτικό, ευρύχωρο, με καλή οδική συμπεριφορά αλλά παράλληλα και το μοναδικό diesel mini Crossover στην κατηγορία του. Σίγουρα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός σύγχρονου οικογενειάρχη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις