Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Gazoo Racing Yaris: Η Extreme έκδοση του Toyota Yaris

14/10/2020

Αν και τα πρώτα GR Yaris θα παραδοθούν στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021, το τμήμα Gazoo Racing της Toyota ξεκίνησε μια σειρά αναβαθμίσεων για το εκρηκτικό μικρό hot hatch στην Ιαπωνία.

Το πασίγνωστο πλέον εξιδεικευμένο τμήμα της Gazoo Racing, παρουσίασε την δική της έκδοση επάνω στο νέο Toyota GR Yaris. Το καυτό supermini, θα «ντύσει» τις επιδόσεις των 261 αλόγων, με τρικύλινδρο κινητήρα και τετρακίνηση, με τις ιδιαίτερες πινελιές που του αρμόζουν.

Η πιο εντυπωσιακή προσθήκη στο GR Yaris είναι το νέο body kit που απαρτίζεται από προσθήκες στους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, side skirts και σπορ τετραπλές απολήξεις εξάτμισης. Διατίθενται επίσης ειδικές ρίγες, λογότυπα GR, ανθρακονημάτινα πλαίσια πινακίδας και καπάκια βαλβίδων, δίπλα σε μια μπροστινή μπάρα θόλων με κόκκινα άκρα.



Το Gazoo Racing Yaris αποτελείται από πλήθος οπτικών αναβαθμίσεων και περιλαμβάνουν ένθετα από ανθρακονήματα για το ταμπλό και τη ταπετσαρία, αποκλειστικά πατάκια και χάρτες αποσκευών. Υπάρχει επίσης μια συσκευή εγγραφής δεδομένων που μπορεί να συνδεθεί στη θύρα USB, επιτρέποντας στα προγράμματα οδήγησης να διαβάζουν τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή.



Ο turbo κινητήρας 1,6 λίτρων παραμένει ίδιος, προσφέροντας τα εντυπωσιακά (για subcompact hatchback) 268 άλογα και ροπή 370 Nm στην έκδοση που πωλείται στην Ιαπωνία. Το ευρωπαϊκό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τρικύλινδρο κινητήρα 261 ίππων και με ροπή 360 Nm, και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και με κίνηση σε όλους τους τροχούς, επιτρέποντας στο GR Yaris, από στάση να κάνει το 0 - 100 σε 5,5 δευτερόλεπτα, και με μέγιστη ταχύτητα τα 230 χλμ /ώρα.


Το κόστος του supermini στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά από 29,995 £ και στη Γερμανία από 33.200 €. Το καυτό GR Yaris δεν θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις