Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Mercedes Vision EQXX είναι σχεδόν εδώ, με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes Vision EQXX είναι σχεδόν εδώ, με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ.

29/11/2021

Η Mercedes Vision EQXX έρχεται πολλά υποσχόμενη και φιλοδοξεί να γίνει το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα της γερμανικής εταιρίας, με πάνω από 1000 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις στα social media, ο διευθυντής της γερμανικής εταιρίας Markus Schafer, δήλωσε πως το αναμενόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο με το όνομα Mercedes Vision EQXX θα παρουσιαστεί στις 3 Ιανουαρίου 2022. Μαζί με την ανακοίνωση, ήρθαν και ορισμένες λεπτομέρειες  του νέου μοντέλου που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Η Mercedes υποστηρίζει πως το πρωτότυπο EQXX, θα έχει την μεγαλύτερη αυτονομία και θα είναι το πιο αποδοτικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Καλύτερη μπαταρία, πιο αεροδυναμικό design

Πιο συγκεκριμένα, για να πετύχει τον παραπάνω στόχο, οι Γερμανοί σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο που η αεροδυναμική του έχει χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας και από την EQS. Για την ιστορία, η EQS κατείχε το χαμηλότερο νούμερο που έχει δει ποτέ όχημα παραγωγής, με συντελεστή 0,20 cd. Επιπλέον, θα εφοδιάζεται με μία νέα μπαταρία η οποία θα έχει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα κατά 20%.

Στόχος η αυτονομία για πάνω από 1.000 χλμ.

Ο Schafer υπογράμμισε πως οι μηχανικοί της φίρμας δούλεψαν αρκετές υπερωρίες για να επιτύχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το τμήμα της AMG δεν έμεινε αμέτοχο, καθώς έβαλε και αυτό το «χεράκι» του, στην δημιουργία της EQXX. Στο παρελθόν, από τα χείλη της εταιρίας είχε ακουστεί πως το γερμανικό πρωτότυπο φιλοδοξεί να κάνει το ταξίδι Πεκίνο- Σαγκάη, δηλαδή περίπου 1.207 χλμ., με μία μόνο φόρτιση.

Η Vision EQXX αναμένεται να κυριαρχήσει στην γκάμα της Mercedes
Θα αποκαλυφθεί στις 3 Ιανουαρίου 2022
Θα έχει πιο αεροδυναμική σχεδίαση και καλύτερη μπαταρία από την EQS
Οι γερμανοί υπόσχονται αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ.
Πιστεύετε τους Γερμανούς ότι θα πετύχουν ένα τέτοιο ταξίδι ή απλά είναι ένα ακόμα παιχνίδι μάρκετινγκ;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε