Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
H Skoda Fabia θα γίνει ηλεκτρική

H Skoda Fabia θα γίνει ηλεκτρική

Διαβάστηκε από 8823 αναγνώστες - 2/9/2022

Ύστερα από τη διακοπή του Citigo, η Fabia κατέχει πλέον τη θέση του μικρότερου μοντέλου στην τσέχικη γκάμα. Παρά τη δημοφιλία του και την επιτυχημένη πολυετή καριέρα του στις ευρωπαϊκές αγορές, τα ξένα μέσα αναφέρουν πως το μέλλον της προβλέπεται δυσοίωνο.

Ο ηλεκτρικός διάδοχος της Fabia

Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση της φίρμας όπου παρουσιάστηκε και το Skoda Vision 7S, ο CEO της εταιρείας Klaus Zellmer, δήλωσε στο Autocar πως ένας πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος της Fabia βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Η Fabia θα διαδεχθεί από ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία»

Συγκεκριμένα, ο Zellmer δήλωσε: «Η Fabia θα διαδεχθεί από ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία, για το οποίο εργαζόμαστε πάνω σε αυτό». Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο από ότι φαίνεται βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δε θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Παρόλα αυτά, ο Zellmer συμπλήρωσε «Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, ειδικά όταν παράγεται ένα αυτοκίνητο με το μέγεθος της Fabia. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή».

Crossover χαρακτηριστικά και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα

Τα βρετανικά μέσα επισημαίνουν πως η νέα αμιγώς ηλεκτρική Fabia (αν θα λέγεται έτσι), θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda, που πήραμε μία γεύση από το Vision 7S. Αυτό το γεγονός, πυροδότησε τις φήμες για κάποιο μικρό crossover μοντέλο που θα αντικαταστήσει το hatchback, που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική MEB της VW. Όταν βγει στις αγορές, θα αποτελέσει ένα από τα τελευταία οχήματα του Ομίλου που θα βασίζεται στην εν λόγο πλατφόρμα, πριν τη μετάβαση στη νέα SSP.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε