Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η καλύτερη 10άδα της Mercedes για το 2019

2/12/2019

Το υπερπλούσιο menu της Mercedes για το 2019 περιελάμβανε πολλά νέα μοντέλα και δεκάδες καινοτόμες τεχνολογίες. Η γερμανική εταιρία έπαιξε έναν από τους πιο δραστήριους ρόλους και φέτος, με την ίδια να εκδίδει το προσωπικό της TOP 10. Δείτε το.

Πρώτο και καλύτερο στη λίστα του Top 10 της Mercedes βρίσκεται το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MBUX, το οποίο πλέον μπορεί να λειτουργήσει μέσω αναγνώρισης της κίνησης. Αυτό συμβαίνει χάρη σε μία κάμερα που βρίσκεται στο εσωτερικό μπορεί να αναγνωρίσει τις κινήσεις των χεριών του οδηγού και του συνοδηγού.
 
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η τεχνολογία E-ACTIVE Body Control, το οποίο σύμφωνα με τη μάρκα είναι το μοναδικό σύστημα στην αγορά όπου οι δυνάμεις του ελατηρίου και της απόσβεσης κραδασμών μπορούν να ελέγχονται μεμονωμένα σε κάθε τροχό. Να σημειώσουμε πως το σύστημα αυτό λειτουργεί παράλληλα με μια αναθεωρημένη αερανάρτηση.
 
Στη τρίτη θέση βρίσκεται η λειτουργία «Carwash», η οποία θα ρυθμίσει αυτόματα την ανάρτηση στην υψηλότερη θέση, θα διπλώσει τους καθρέφτες, θα κλείσει τα παράθυρα και την ηλιοροφή, θα απενεργοποιήσει τον αισθητήρα βροχής, θα αλλάξει τον έλεγχο κλιματισμού, όταν το μοντέλο πάει στο πλυντήριο. Όλες οι λειτουργίες θα επανέλθουν στις «φυσιολογικές» μόλις το αυτοκίνητο πιάσει ταχύτητα 20 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα ακολουθεί το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC που μπορεί πλέον να μεταβάλλει την κατανομή ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα από 0-100%, ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης, αλλά και ο κινητήρας V8 που συνδυάζεται με 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα.  Τέλος σειρά παίρνουν οι εκδόσεις AMG 35 & 45 και τα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και άνεσης του οδηγού Active Stop-and-Go Assist, Cross-Traffic, Exit Warning και Energizing Coach.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις