Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
HiPhi A: Ντεμπούτο με 1.305 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δλ.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

HiPhi A: Ντεμπούτο με 1.305 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δλ.

16/11/2023

Εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες.
Έχει 1.305 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα.
Προσαρμοζόμενη ανάρτηση και τετραδιεύθυνση.
Ακραία εμφάνιση με ανθρακονημάτινο αμάξωμα.

Εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το HiPhi A. Το νέο μοντέλο πρόκειται για ένα νέο κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, που στοχεύει στις επιδόσεις. Διαθέτει 1.305 ίππους και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο είναι... φορτωμένο με σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενώ το αμάξωμά του εκτός από την εκκεντρική σχεδίαση ξεχωρίζει και από την εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα.

Έχει 1.305 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα

Το HiPhi A διατηρεί τη σχεδίαση του σεντάν HiPhi Z, όμως είναι πιο επιθετικό σε εμφάνιση, Από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που το εξοπλίζουν, ο ένας από αυτούς στέλνει την ισχύ του στους μπροστά τροχούς, ενώ τα άλλα δύο ηλεκτρικά μοτέρ είναι υπεύθυνα για την κίνηση των πίσω τροχών. Ο συνδυασμός αριθμεί συνολικά 1.305 ίππους. Η HiPhi λέει πως το A μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Προσαρμοζόμενη ανάρτηση και τετραδιεύθυνση

Από κει και πέρα η κινεζική φίρμα εξόπλισε το A με δυνατότητα τετραδιεύθυνσης για μεγαλύτερη ευελιξία κατά την οδήγηση. Η ανάρτηση είναι προσαρμοζόμενη, ενώ το μοντέλο λαμβάνει και ένα εξελιγμένο σύστημα torque vectoring που σύμφωνα με τη HiPhi βελτιώνει την απόδοση τόσο στο χειρισμό όσο και στο φρενάρισμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Α έχει ιδανική κατανομή βάρους 50:50.

Ακραία εμφάνιση με ανθρακονημάτινο αμάξωμα

Τέλος, η σχεδίαση του HiPhi Α είναι βασισμένη σε αυτή του HiPhi Z, αλλά γίνεται ακόμα πιο δυναμική με την προσθήκη της μεγάλης «διπλής» αεροτομής, των φαρδύτερων τροχών, της γενναιόδωρης επένδυσης από ανθρακονήματα και του ματ χρώματος, που το συνοδεύει.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις