Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικό Peugeot E-308: Πρεμιέρα με 156 ίππους
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό Peugeot E-308: Πρεμιέρα με 156 ίππους

13/9/2022

Η Peugeot παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό 308, με το όνομα E-308, το οποίο θα διατίθεται στις αγορές σε hatchback καθώς και σε wagon αμάξωμα.

Στην ίδια πλατφόρμα με το τυπικό μοντέλο

Το ότι η Peugeot θα έφερνε ένα αμιγώς ηλεκτρικό 308 ήταν γνωστό από την παρουσίαση του γαλλικού hatchback, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάτι επίσημα. Έφτασε όμως η στιγμή, και οι Γάλλοι δείχνουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το ολοκαίνουργιο Peugeot E-308. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το «συμβατικό» που χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οπότε όπως γίνεται κατανοητό, οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων είναι ελάχιστες τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Μία όμως από αυτές, είναι οι νέας σχεδίασης ζάντες, μεγέθους 18 ιντσών, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτονομία 400+ χλμ. και 25 λεπτά φόρτιση μέχρι το 80%

Το Peugeot E-308 εξοπλίζεται με μια νέας γενιάς μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh, λειτουργώντας στα 400 βολτ, η μπαταρία έχει μια νέα χημική σύνθεση με 80% νικέλιο, 10% μαγγάνιο και 10% κοβάλτιο. Με «γεμάτες μπαταρίες» το γαλλικό μικρομεσαίο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, σύμφωνα πάντα με το πρότυπο WLTP. Στην πρίζα, χρειάζεται μόνο 25 λεπτά για να φορτίσει από το 20% στο 80% με φορτιστή 100 kW.

H νέα λειτουργία οδήγησης «Brake»

Εμφανείς είναι και οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με απώτερο σκοπό την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, ενώ για τον ίδιο λόγο έχουν τοποθετηθεί ελαστικά χαμηλής τριβής. Εκτός των άλλων, η Peugeot προσθέτει και τη νέα λειτουργία οδήγησης «Brake», η οποία βελτιώνει την ανάκτηση ενέργειας κάνοντας πιο έντονη την επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε