Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ήρθε η ώρα να αγαπήσουμε την Hyundai!

22/2/2019

Πως κερδίζει παντοτινά μια βιομηχανία αυτοκινήτων, την καρδιά των πελατών της? Τι είναι αυτό που τους βάζει να νιώθουν συναισθήματα γι αυτήν και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους? Ήρθε η ώρα του Κορεατικού κολοσσού, να μπει στην κατηγορία των επίσημων αγαπημένων?

Η καρδιά δεν ζητάει πολλά πράγματα για να αγαπήσει.. Θέλει λίγα και καλά! Ψάχνει έναν σύντροφο που θα του δίνει όλα όσα αναζητά και προοπτικές εξέλιξης. Θέλει να την κάνεις να λαχταρά να σε ξαναδεί, και να έρθει κοντά σου να ζήσετε ευτυχισμένες στιγμές! Αυτό πρέπει να σου συμβεί και με την εταιρία της καρδίας σου. Η Hyundai τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου, που το αποδεικνύουν οι εκατομμύρια πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο. Έλειπε όμως, ο πόθος!
Ναι ο πόθος, να θες πολύ να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο της. Να το βλέπεις και αυτόματα να μεταφέρεσαι (νοητικά) σε μαγικές διαδρομές που θα ζούσατε τον έρωτα σας!  


 
Απ την πρώτη ματιά!
Και έρχεται λοιπόν η Κορεατική εταιρία, και παρουσιάζει το i30 N Option. Αυτοκίνητο που σου κλέβει το μυαλό από το πρώτο βλέμμα που θα ανταλλάξετε. Ένα hatchback υψηλών επιδόσεων, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα βέλτιστης εκκίνησης (launch control), και ένδειξη κατάλληλης στιγμής για αλλαγή σχέσης (shiftlight), μεγαλύτερα φρένα, και ένα ενεργό σύστημα εξάτμισης που ακούγεται όσο το επιθυμεί ο οδηγός.

Κάτω από το καμπυλωτό καπό του, βρίσκεις έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 275 ίππων με τιμή μέγιστης ροπής 353 Nm, η οποία μέσω overboost μπορεί να φτάσει έστω και για λίγο τα 378 Nm. Οι προβλέψεις λένε πως ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα.
Το i30 N Option, πάντως, δείχνει από την εξωτερική εμφάνισή του. ετοιμοπόλεμο για πίστα. Παρουσιάζει ερωτεύσιμες λεπτομέρειες στον χαρακτήρα του μοντέλου που έρχονται να υπογραμμίσουν το δυναμικό στιλ και τις Performance δυνατότητες του κορεατικού αυτοκινήτου. Μία τροποποιημένη μπροστινή ποδιά, μία τεράστιων διαστάσεων πίσω αεροτομή, κι ένας πίσω προφυλακτήρας με αεροδυναμικό διαχύτη, δίνουν στο i30 N μία σαφώς πιο επιθετική εμφάνιση.



Εντύπωση προκαλεί επίσης το καπό του κινητήρα με τις εντυπωσιακές εξαγωγές αέρα όπως και οι ζάντες 20 ιντσών. Το εσωτερικό του είναι έτοιμο για μάχη, αφού οι επενδύσεις alcantara σε ταμπλό, τιμόνι και bucket καθίσματα σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Παράλληλα οι carbon προσθήκες κάνουν ακόμα πιο αγωνιστικό το περιβάλλον του Κορεατικού hatchback. 
Πραγματικά αυτό το αυτοκίνητο θέλω να το οδηγήσω. Σε κάνει να θες να μπεις στο κάθισμα του οδηγού και να βγείτε για περιπέτειες, πράγμα που δεν το είχα νιώσει ξανά για κάποιο μοντέλο της συμπαθούς εταιρίας. Τα τεράστια άλματα και η στροφή σε αυτοκίνητα με πάθος και χαρακτήρα που θα σε κάνουν να γυρνάς το κεφάλι σου να τα κοιτάς είναι το μεγαλύτερο παράσημο μιας εταιρίας και πλέον η Hyundai το απέκτησε κι αυτό!
 
 


Αυτοκίνητο με πόδια
Η καρδιά θέλει και προοπτική. Να ξέρεις πως κοιτάζεις το μέλλον, πως είσαι μια στιβαρή εταιρία που θέλει να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις. Αυτό δείχνει ισορροπία και ψυχική ηρεμία, πράγμα απαραίτητο για μια μεγάλη αγάπη.
Η Hyundai παρουσίασε μια μελέτη σχεδιασμού του Hyundai Elevate, που θα μπορούσε να αποτελεί τον εφιάλτη των καυσίμων.



Το Elevate είναι ένα υβρίδιο μεταξύ ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχου και ενός ρομπότ με αρθρωτά μέλη. Το πρωτότυπο τετράτροχο υπόσχεται να μπορεί να κινηθεί παντού εκπληρώνοντας εξερευνητικούς, ανθρωπιστικούς ή και μεταφορικούς σκοπούς όπου υπάρχουν εμπόδια. Το ηλεκτρικό αυτό όχημα, έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του, τα αρθρωτά ρομποτικά μέλη τα οποία συνδέουν τους τροχούς με το αμάξωμα, δίνοντας του τη δυνατότητα να ανυψωθεί και κατ΄επέκταση να αντιπαρέλθει κυριολεκτικά ανωμαλία του εδάφους.



Τα πόδια τροφοδοτούνται από ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς και η αυτόνομη τεχνολογία επιτρέπει στο Elevate να περιηγηθεί σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Μπορεί να αναρριχηθεί σε κάθετο τοίχο, να περπατήσει πάνω από ένα κενό, να συρθεί σαν ερπετό και παράλληλα να μπορεί να χαμηλώσει για να οδηγηθεί σαν κανονικό αυτοκίνητο. Το Elevate Concept, βασίζεται σε μια ιδιαίτερα ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει την αξιοποίηση διαφορετικών αμαξωμάτων αναλόγως με τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί.
Προφανώς και είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητάμε για την παραγωγή αυτού του μοντέλου, αλλά ο Κορεατικός κολοσσός δείχνει πως κοιτά τις προοπτικές του μέλλοντος, και αναζητά από τώρα τις λύσεις για τα τις ανάγκες της ανθρωπότητας, πολλά χρόνια μετά. Προοπτική, ισορροπία, εξέλιξη. Τι άλλο να ζητήσει ποια η καρδιά?
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις