Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Ioniq 7: Θα απολυμαίνει ακόμα και το εσωτερικό
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Ioniq 7: Θα απολυμαίνει ακόμα και το εσωτερικό

10/8/2022

Με το «Seven Concept», η Hyundai μας δίνει μια πρώτη εικόνα για το πως θα μοιάζει το Ioniq 7. Ηλεκτρικό, SUV σε μέγεθος Santa Fe, με εσωτερικό που θα θυμίζει σαλόνι σπιτιού και με φουλ αντιβακτηριδιακή προστασία.

Τα Ioniq 5 και Ioniq 6 θα διαδεχτούν μέσα στα επόμενα χρόνια το μεγάλο SUV της γκάμας, το Ioniq 7. Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμή για το επερχόμενο μοντέλο της κορεάτικης εταιρίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Το νέο Ioniq 7 θα μοιάζει σαν το «Seven Concept» και θα κυκλοφορήσει το 2024

Το Ioniq 7, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα μοιάζει σαν το «Seven Concept». Θα ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο design του και θα έχει το μέγεθος ενός Santa Fe, ενώ θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα e-GMP της Hyundai, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Φωτεινή υπογραφή από τετράγωνα και κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέφτες

Η εξωτερική του σχεδίαση θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, κρίνοντας από το «Seven Concept». Ο μικρός εμπρός πρόβολος θα φέρει μια φωτιζόμενη λωρίδα, που θα διατρέχει κατά μήκος τη μάσκα, ενώ ακριβώς από κάτω θα υπάρχουν προβολείς, που θα αποτελούνται από μικρά τετράγωνα, θυμίζοντας έντονα το Ioniq 5.  Αντί για πλαϊνούς καθρέφτες θα έχει κάμερες, ενώ το πίσω τμήμα της οροφής θα είναι ελαφρώς κεκλιμένο για καλύτερη αεροδυναμική. Το πίσω μέρος θα κοσμούν ορθογώνια φώτα LED, που θα δημιουργούν μια τρισδιάστατη φωτεινή ψευδαίσθηση και θα πλαισιώνονται με ένα κατακόρυφο τζάμι. 


Το εσωτερικό θα μοιάζει με σαλόνι σπιτιού, θα έχει περιστρεφόμενες πολυθρόνες, μάρμαρο και ειδικό φως που θα το απολυμαίνει

Εντυπωσιακή θα είναι και η καμπίνα του Ioniq 7, με τον οδηγό και συνοδηγό να κάθονται σε περιστρεφόμενες - συρόμενες πολυθρόνες, ενώ οι πίσω επιβάτες θα κάθονται σε ένα γωνιακό καναπέ. Στη θέση της γυάλινης οροφής θα υπάρχει μια γιγαντιαία οθόνη, που θα δείχνει διάφορα προεπιλεγμένα τοπία ή ότι άλλο θελήσουν οι επιβάτες. Επιπλέον θα διαθέτει μια ειδική λάμπα, η οποία θα προσομοιώνει το ηλιακό φως. Αντί για τιμόνι θα έχει joystick, μια ενιαία οθόνη θα καλύπτει σχεδόν όλο το ταμπλό (ψηφιακός πίνακας οργάνων μαζί με infotainment) και θα δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ θα φέρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό θα είναι μάρμαρο, χαλκός, ίνες μπαμπού και επεξεργασμένο συνθετικό δέρμα, τα οποία θα εμποδίζουν τον σχηματισμό και την εξάπλωση βακτηρίων, μικροβίων και ιών. Μάλιστα οι άνθρωποι της Hyundai θα προσθέσουν χαλκό και στο χρώμα του αμαξώματος για όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμικροβιακή προστασία του αυτοκινήτου. Επίσης ένα ειδικό σύστημα κλιματισμού θα αποτρέπει την εξάπλωση μικροβίων στην καμπίνα, ενώ θα υπάρχουν και απολυμαντικά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης. Όταν δεν θα βρίσκεται κανείς στο αυτοκίνητο, η καμπίνα θα απολυμαίνεται με φως UV-C, το οποίο θα σκοτώνει τυχόν εναπομείναντα βακτήρια και ιούς. Πιθανώς το Ioniq 7 θα εξοπλίζετα και με δύο ενσωματωμένα ντουλάπια παπουτσιών με φωτισμό UV-C, που θα απαλλάσσουν τα υποδήματα των επιβατών από μικρόβια.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε