Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδού το Honda Civic Type R Pick-up Truck Concept

16/12/2019

Την pick-up εκδοχή του πανίσχυρου Honda Civic Type R παρουσίασε η Honda, έχοντας σκέψεις να το πάει στο Nurburgring για να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ. Το χρόνους κάνει και ποια η τελική του ταχύτητα?

Μια πρωτοφανής έκπληξη στους φίλους των Honda Civic Type R και των… pick-up έκανε η Honda, αποφασίζοντας να συνδυάσει αυτούς του δύο αντίθετους κόσμους και να δημιουργήσει το ένα και μοναδικό Civic Type R Pick-up Truck Concept.



To αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από μια ειδική ομάδα μηχανικών της μάρκας στις εγκαταστάσεις της Ηοnda στο Swindon του Ηνωμένου Βασιλείου με την κωδική ονομασία Project P και, όπως μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε, βασίζεται σχεδιαστικά πάνω μοντέλο παραγωγής, αν και για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, επιλέχθηκε μια έκδοση προ-παραγωγής.
Η Honda κάνει γνωστό πως το pick-up εξοπλίζεται με το ίδιο μοτέρ, το ίδιο κιβώτιο και το ίδιο σύστημα ανάρτησης με το εργοστασιακό μοντέλο. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας που δίνει ισχύ στο pick-up είναι o υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής σε συνεργασία με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων με λειτουργία rev-match για κατεβάσματα με αυτόματο «τσίμπημα» του γκαζιού. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται μόνο σε 6 δευτερόλεπτα, κάνοντας μάλλον το concept το πιο γρήγορο pick-up στην Γη με την μέγιστη τελική του ταχύτητα να φτάνει πλέον τα 265 χλμ./ώρα.



Ο Alyn James, επικεφαλής του project, δήλωσε: «Έχουμε ένα ειδικό τμήμα στο εργοστάσιο τoυ Swindon και αυτό το project ήταν μια φανταστική ευκαιρία για την ομάδα να δείξει τι ακριβώς μπορούν να κάνουν τα δημιουργικά τους μυαλά



Ο Phil Webb, στέλεχος της Honda Ηνωμένου Βασιλείου, πρόσθεσε: «To Honda Civic Type R Pick-up Truck Concept, είναι το concept της ειδικής ομάδας του εργοστασίου μας στο Swindon, που αποδεικνύει το πάθος και τη δέσμευση της ομάδας εκεί. Δεν υπάρχουν πλάνα για να μπει παραγωγή».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις