Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Κινητήρας V12 μόλις 165 κιλών. Ποια εταιρεία το κατάφερε;

Διαβάστηκε από 7773 αναγνώστες - 14/5/2021

Μπορεί οι εξωπραγματικοί V12 κινητήρες να προέρχονται συνήθως από κατασκευαστές supercar, όπως για παράδειγμα η Ferrari και η Lamborghini, αλλά αυτό το ελαφρύ «διαμάντι» δημιουργήθηκε από άλλη εταιρεία και είναι χειροποίητο. Γνωρίστε έναν από τους ελαφρύτερους V12 του πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες που παράγουν V12 κινητήρες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ωστόσο, σύντομα στην αρένα των εξωτικών κατασκευών θα βρίσκεται άλλη μία εταιρεία που θα εξοπλίζει το αυτοκίνητό της με έναν από τους ελαφρύτερους V12 του πλανήτη. Ο λόγος για την βρετανική GTO Engineering και το νέο της «Squalo» το οποίο αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2023.

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία που ειδικευόταν μέχρι πρότινος στην αναπαλαίωση κλασσικών αυτοκινήτων, κυρίως της Ferrari, αποφάσισε να γνωστοποιήσει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφίες του νέου της κινητήρα. Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 4 λτ. θα είναι ένας από τους ελαφρύτερους στον πλανήτη, αφού μαζί με κάποια περιφερειακά εξαρτήματα, όπως η μίζα, ζυγίζει μόλις 165 κιλά. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έγινε εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και άλλων ελαφρών κραμάτων, ενώ για κάποια εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκε και 3D εκτυπωτής.



Ταυτόχρονα, η GTO Engineering ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα φέρει τέσσερις εκκεντροφόρους (Quad Cam) και το όριο περιστροφής του θα αγγίζει τις 10.000 σ.α.λ. Κάπως έτσι, οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι η μέγιστη ισχύς θα ξεπερνά τους 460 ίππους.

Όσον αφορά τώρα στο αυτοκίνητο της GTO Engineering, πρόκειται για σπορ κατασκευή που θα δίνει έμφαση στο μειωμένο βάρος, αφού ο στόχος είναι να μείνει κάτω από τα 1.000 κιλά, και στην απόλυτη κατανομή τους στους δύο άξονες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αρκετά εξαρτήματα, όπως για παράδειγμα η μπαταρία, θα μεταφερθούν στο πίσω μέρος. Αναμένουμε, λοιπόν, περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο των Βρετανών!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις