Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Λονδίνο: Βαριά πρόστιμα για κάθε «παράνομη» εξάτμιση

Λονδίνο: Βαριά πρόστιμα για κάθε «παράνομη» εξάτμιση

22/9/2022

Στο Λονδίνο από τότε που εγκαταστάθηκαν οι κάμερες ήχου, βεβαιώθηκαν πάνω από 10.000 αυτοκίνητα με θορυβώδης και παράνομες εξατμίσεις, με τους ιδιοκτήτες τους να έρχονται συνεπώς αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν τα 115 ευρώ.

Το Λονδίνο δεν είναι για «κάγκουρες»

Όσοι αρέσκονται σε θορυβώδεις εξατμίσεις και «μαρσαρίσματα» στο Λονδίνο, πλέον θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας έχει εγκατασταθεί ένα δίκτυο ειδικών καμερών που «βλέπουν» και μετράνε τον ήχο των εξατμίσεων των αυτοκινήτων.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ιδιοκτήτες supercar, «πειραγμένων» και παλαιών αυτοκινήτων, οι παραβάτες

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2021 που τοποθετήθηκαν οι κάμερες μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, οι κάμερες κατέγραψαν 10.000 αυτοκίνητα που ξεπερνούσαν τα όρια dB που έχει θεσπίσει η αγγλική νομοθεσία. Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα ανήκουν στις εταιρείες Lamborghini, Ferrari, Mercedes, BmwAudi και Land Rover. Πως λειτουργεί το παραπάνω σύστημα θα αναρωτηθεί κανείς; Όταν ένα όχημα μετά του 2016 παράγει περισσότερα από 72 dΒ τότε κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 115 ευρώ, ενώ το όριο αυτό ανεβαίνει στα 76 dB, για όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής μεταξύ 2007-2016.
 

«Τα θορυβώδη αυτοκίνητα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία»

Βέβαια, παραβάτες δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των πανάκριβων supercars, αφού υπήρχαν αρκετοί με «πειραγμένες» -σε ακραίο βαθμό- εξατμίσεις, αρκετοί είχαν παλιά οχήματα με παλαιότερες προδιαγραφές θορύβου κι άλλοι, είχαν αφαιρέσει τον καταλύτη της εξάτμισης.

Ο Alex MacGregor είναι εκπρόσωπος του DrivingExperience.com και σχολίασε το παραπάνω ζήτημα: «Τα θορυβώδη αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους δεν είναι μόνο ενόχληση, αλλά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των χρηστών. Η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ακοή και αυξημένα επίπεδα άγχους. Μέρος της απόλαυσης της οδήγησης ενός οχήματος υψηλών επιδόσεων είναι να ακούς τον ήχο του κινητήρα και της εξάτμισης. Το καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για να το ζήσετε αυτό είναι σε μια από τις ιστορικές πίστες της Βρετανίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για ταχύτητα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αποφεύγοντας ταυτόχρονα ένα βαρύ πρόστιμο!»



Το Λονδίνο δεν είναι για «κάγκουρες»!
Οι κάμερες ήχου κατέγραψαν σε ένα χρόνο 10.000 αυτοκίνητα που ξεπερνούσαν τα όρια dB.
Οι περισσότεροι παραβάτες, ιδιοκτήτες supercars και «πειραγμένων» αυτοκινήτων.
«Τα θορυβώδη αυτοκίνητα στους δημόσιους δρόμους δεν είναι μόνο ενόχληση, αλλά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των χρηστών»
Μήπως να έρθει και προς τα εδώ αυτό το μέτρο ή δε συμφωνείς?

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε