Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mazda ΜΧ-5: Νέα έκδοση για άτομα με κινητικά προβλήματα
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mazda ΜΧ-5: Νέα έκδοση για άτομα με κινητικά προβλήματα

29/9/2022

Μία νέα ειδική έκδοση του Mazda MX-5 λανσάρει η ιαπωνική φίρμα, προσαρμοσμένη κατάλληλα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Ένα παράδειγμα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι οι κατασκευαστές στα περισσότερα μοντέλα τους!

Γιατί όχι και σε άλλα μοντέλα;

Η Mazda θέλει να κάνει το διάσημο ΜΧ-5 να απευθύνεται σε όλο και πιο ευρύ κοινό, χωρίς να αποκλείει τα άτομα με κινητικά προβλήματα από το αγοραστικό κοινό της. Για αυτό, δημιούργησε μία ειδική έκδοση ειδικά για αυτά τα άτομα, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της αρχικά στην ιαπωνική αγορά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Γκάζι και φρένο στο χέρι με μοχλό

Με βάση τα όσα δηλώνει η Mazda, το ειδικό MX-5 για Α.μεΑ, θα διατίθεται τόσο σε cabrio αμαξώματα με την υφασμάτινη οροφή, όσο και σε RF προδιαγραφές στυλ targa. Οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει είναι αρκετές, με τη σημαντικότερη να αφορά την κεντρική κονσόλα όπου έχει τοποθετηθεί ένας μοχλός που αντικαθιστά το πεντάλ γκαζιού και φρένου. Πως δουλεύει αυτό το σύστημα; Ο οδηγός για να επιταχύνει το αυτοκίνητο το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξει το μοχλό προς τα πίσω, ενώ για να επιβραδύνει «σπρώχνει» μπροστά. Επιπλέον, ένα προαιρετικό «μπράτσο» είναι τοποθετημένο στο τιμόνι, επιτρέποντας έτσι τον χειρισμό του με το ένα χέρι.

Θέση φύλαξης για το καροτσάκι στη θέση του συνοδηγού

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το αναπηρικό καροτσάκι εύκολα στη θέση του συνοδηγού. Για αυτό διατίθεται κάλυμμα καθώς και μία πλευρική στήριξη, η οποία κάνει ευκολότερη την πρόσβαση και την έξοδο του οδηγού στο αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, να σημειωθεί πως αυτό είναι αυτόματο έξι σχέσεων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε