Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
«Με το Euro 7 θα κλείσουν εργοστάσια στην Ευρώπη»

«Με το Euro 7 θα κλείσουν εργοστάσια στην Ευρώπη»

2/2/2023

Αρνητικός στην υιοθέτηση του Euro 7 είναι ο επικεφαλής της ACEA αλλά και της Renault, Luca de Meo, προειδοποιώντας πως οι νέοι κανονισμοί για τους ρύπους ενδεχομένως να οδηγήσουν στο κλείσιμο εργοστασίων από πολλές μάρκες.

Δεν είναι βιώσιμο το Euro 7

Το νέο πρότυπο για τους ρύπους, Euro 7, συνεχίζει να είναι το Νο1 θέμα που απασχολεί την αυτοκινητοβιομηχανία και τους ανθρώπους που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα. Την ώρα που οι επαφές και οι συζητήσεις για τους προτεινόμενους κανονισμούς ρύπων συνεχίζονται ο Luca de Meo, ο νέος επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), αλλά και επικεφαλής του Ομίλου Renault, εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του Euro 7.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Θα κλείσουν εργοστάσια» είπε

Ο Luca de Meo ανέφερε σε δηλώσεις του πως το Euro 7 ενδεχομένως να αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κλείσουν τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη. Παράλληλα ανέφερε πως οι επενδύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν από τις εταιρείες για την τήρηση των νέων κανονισμών, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Οι ΗΠΑ και Κίνα βοηθούν τις βιομηχανίες τους»

Ο επικεφαλής της ACEA συνέχισε τις δηλώσεις τους αναφέροντας πως η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας αυξημένες πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές να πουλήσει μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2035. Την ίδια ώρα, επεσήμανε, πως οι ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ και την Κίνα πορεύονται με ευνοϊκούς όρους. «Δεν απαγορεύουν ούτε ρυθμίζουν, αλλά τονώνουν μαζικά τις βιομηχανίες τους», είπε ο de Meo, για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές μάρκες σε σχέση με αυτές στις ΗΠΑ και Κίνα.

«Το Euro 7 θα ακριβύνει τα αυτοκίνητα»

Κλείνοντας, η ACEA προβλέπει πως με την υιοθέτηση του Euro 7 θα αυξηθεί το κόστος του κάθε οχήματος κατά 1.000 ευρώ για τις εταιρείες και διπλάσιο από αυτό για τους καταναλωτές. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση της τιμής θα μπορούσε να μειώσει τις πωλήσεις νέων οχημάτων κατά 7-10% και αυτό με τη σειρά του να φέρει το κλείσιμο εργοστασίων.

«Να επενδύσουμε σε φθηνότερα ηλεκτρικά, όχι στο Euro7»

Ως πρόταση για το τι θα μπορούσε να γίνει ο de Meo είπε: «Θα μπορούσαμε να επιτύχουμε πολύ καλύτερη σχέση κόστους-οφέλους εάν επαναπροσανατολίσουμε την τεράστια επένδυση στο Euro 7 για να επιταχύνουμε την ηλεκτροκίνηση καθιστώντας τα ηλεκτρικά πιο προσιτά ή μειώνοντας τις τρέχουσες εκπομπές ρύπων του στόλου, για παράδειγμα μέσω καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

«Βόμβες» από τον Luca de Meo!
«Το Euro 7 θα ακριβύνει τα αυτοκίνητα».
«Θα κλείσουν εργοστάσια, αφού θα μειωθούν οι πωλήσεις»
«Οι ΗΠΑ και Κίνα βοηθούν τις βιομηχανίες τους, η Ευρώπη... απαγορεύει».
Συμφωνείς ή όχι με τον επικεφαλής της ACEA και της Renault;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε