Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η εντυπωσιακή πρόσοψη, θυμίζει αρκετά την GLC και εντείνει την άγρια και δυναμική φύση της GLA.

Mercedes GLA 200 1.6d 156PS - Κομψοτέχνημα εν κινήσει

21/3/2019

Η GLA καθιέρωσε τη Mercedes στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων SUV. Από πότε, παραμένει κάθε χρόνο ανάμεσα στους πρώτους σε πωλήσεις. Τυχαίο; Καθόλου!

Εφοδιάζεται με τον 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 156 ίππων, ενσωματώνει το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και εντείνει τον best seller χαρακτήρα της.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Πετυχημένη μικρογραφία της GLC
Ακρως δυναμική και μοναδικά θελκτική η GLA, πολλοί θα λέγανε πως με την συγκεκριμένη μάσκα και τον προφυλακτήρα, θυμίζει αρκετά την GLC. Η μυώδης σχεδίαση εντοπίζεται στα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα και τους προβολείς με LED ημέρας, και συνεχίζεται στο πίσω μέρος, όπου δημιουργεί τη δική της ταυτότητα.  Δικός της προφυλακτήρας, με ανασχεδιασμένα φώτα, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και κουπέ χαμήλωμα της οροφής, συνθέτουν  μία εικόνα όμορφη (χωρίς ακρότητες), που μόνο η GLA διαθέτει. 



Εσωτερικό: Πάντα ποιοτική, με περισσότερα τεχνολογικά καλούδια
Ο εσωτερικός διάκοσμος της GLA τα έχει και τα κάνει όλα. Διαθέτει κάμερες με λειτουργία 360 μοιρών και μία οθόνη 8 ιντσών που κλέβει την παράσταση με τις επιλογές συνδεσιμότητας της. Όλα αυτά, και μαζί με τον πολύ εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, βρίσκονται φυσικά στην βασική έκδοση. Πολύ καλό το επίπεδο της ποιότητας με το φινίρισμα να είναι εξαιρετικό.  Στον τομέα των χώρων, με αρκετή άνεση θα ταξιδέψουν έως και 5 ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών μετριέται στα εντυπωσιακά 421 λτ. 

Κινητήρας-επιδόσεις: Απόλυτη αρμονία κινητήρα-κιβωτίου
 Σηκώνοντας το καπό της GLA200 συναντάμε ένα μάχιμο μοτέρ, αυτό των 1,6 λίτρων απόδοσης 156 ίππων και 250 Nm ροπής. Ένα πολιτισμένο μηχανικό σύνολο, που έχει να δώσει σε όλο το φάσμα των στροφών. Πετυχαίνει το 0-100 σε 9.1 δευτ. ενώ στην επιλογή sport, σου ξυπνάει πιο άγρια ένστικτα, τα οποία μπορεί και να καλύψει. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αλλάζει σωστά και γρήγορα τις ταχύτητες και ανεβάζει λέβελ ολόκληρο το αυτοκίνητο. Από θέμα κατανάλωσης, η εταιρία υπόσχεται 5.6 λτ./100χλμ. με την δικιά μας μέτρηση να δείχνει, το εξίσου καλό για την κατηγορία, 8.1 λτ./100χλμ.



Οδηγική συμπεριφορά: Μετατρέπει την αγγαρεία, σε διασκέδαση
Στον δρόμο, η GLA επιβεβαιώνει την καταγωγή της και παρά την αυξημένη απόσταση της από το έδαφος, οι κινήσεις της ελέγχονται αποτελεσματικά και ευχάριστα. Πολύ καλή πρόσφυση στις στροφές, στην επιλογή sport το τιμόνι γίνεται πολύ πιο άμεσο, ενώ  οι αναρτήσεις φιλτράρουν πολύ καλά εγκάρσιες ανωμαλίες. Εάν τώρα λιγουρευτείτε λίγη χωμάτινη περιπέτεια, παρότι 2κίνητη, δεν θα σας απογοητεύσει. Η μαλακή ανάρτηση λέει όχι στα κοπανήματα, οι κοντοί πρόβολοι βοηθούν ώστε το αμάξι να μην βρίσκει εύκολα με την απουσία της 4κίνησης να είναι εν μέρει αισθητή.

Συμπέρασμα
Θέλεις να πας σε βουνοκορφές; Θέλεις να κυκλοφορείς στα ακριβά προάστια; Θέλεις απλά να πηγαίνεις στη δουλειά σου; Ένα αμάξι με τόσες προσωπικότητες,  μας αρέσει άλλες τόσες φορές!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις