Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes: Οι καινοτομίες της Vision EQXX στην παραγωγή

Mercedes: Οι καινοτομίες της Vision EQXX στην παραγωγή

5/4/2022

Πολλές από τις καινοτόμες τεχνολογίες που είδαμε να εξοπλίζεται το πρωτότυπο Vision EQXX θα περάσουν στα οχήματα παραγωγής, όπως και δήλωσε η Mercedes-Benz

Το 2024 θα περάσουν στην παραγωγή οι καινοτομίες της Vision EQXX

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως από το 2024, όλα τα μοντέλα στη γκάμα της θα εφοδιάζοντα με τις τεχνολογικές καινοτομίες που είδαμε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Vision EQXX.
 

EQC, η ηλεκτρική εκδοχή της C-Class

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής τεχνολογικής εξέλιξης του κατασκευαστή, Markus Schäfer, αναφέρθηκε σε βρετανικά Μέσα, πως πολλά στοιχεία του ιδιαίτερου πρωτότυπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν και σε αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ υπογράμμισε πως κοιτώντας τη Vision EQXX, μπορεί να μας προϊδεάσει για το τι θα επακολουθήσει. Το μοντέλο που θα κάνει εγκαινιάσει τις νέες τεχνολογίες, αναμένεται να είναι η EQC, η οποία είναι προγραμματισμένη να έρθει το 2024, ως η ηλεκτρική εκδοχή της C-Class, αλλά με πολλές επιρροές από το πρωτότυπο Vision.
 

Αυτονομία 1.000+ χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, ένα από τα στοιχεία της Vision EQXX που προκαλεί θαυμασμό είναι η αυτονομία της, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Για αυτό τον λόγο, η Mercedes υποστηρίζει πως ο μέσος οδηγός θα χρειαστεί να φορτίσει το ηλεκτρικό σεντάν μόνο δυο φορές το μήνα. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει την χωρητικότητα της μπαταρίας της EQXX, αν και αναφέρει πως είναι μικρότερη από 100 κιλοβατώρες, με το πακέτο μπαταρίας να έχει 50% λιγότερο όγκο και είναι 30% ελαφρύτερο από αυτό στην EQS. Ακόμη, η μέγιστη τάση του συστήματος είναι 900 βολτ, ενώ στο σύνολό της, η μπαταρία και το πλαίσιο που τη μεταφέρει ζυγίζουν περίπου 495 κιλά. 
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε