Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes Vision EQXX: Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes Vision EQXX: Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes

4/1/2022

Η Mercedes βάζει τέλος στην αναμονή και αποκαλύπτει το ηλεκτρικό πρωτότυπο Vision EQXX, το οποίο εντυπωσιάζει με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, τραβάει τα βλέμματα με τον κορυφαίο αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό του κυριαρχεί μια οθόνη ανάλυσης 8Κ, 47,5 ιντσών.

Με το νέο χρόνο έφτασε και το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes, με την ονομασία Vision EQXX, το οποίο φιλοδοξεί να είναι η επιτομή της εταιρίας στην απόδοση, εξοπλίζοντάς το από πλήθος τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Για όσους ενδιαφέρονται, η εταιρεία επισημαίνει πως το μοντέλο παραγωγής της Vision EQXX είναι προ των πυλών και θα κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους πολύ σύντομα. 

Αυτονομία 1.000+ χλμ.  

Ένα από τα στοιχεία της Vision EQXX που προκαλεί θαυμασμό είναι η αυτονομία της, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Κάτι τέτοιο σημαίνει, πως μπορεί κάποιος να πάει από το Βερολίνο της Γερμανίας μέχρι το Παρίσι της Γαλλίας χωρίς καμία ενδιάμεση στάση για φόρτιση. Για αυτό τον λόγο, η Mercedes υποστηρίζει πως ο μέσος οδηγός θα χρειαστεί να φορτίσει το ηλεκτρικό σεντάν μόνο δυο φορές το μήνα. Η Mercedes δεν αποκαλύπτει την χωρητικότητα της μπαταρίας της EQXX, αν και αναφέρει πως είναι μικρότερη από 100 κιλοβατώρες, με το πακέτο μπαταρίας να έχει 50% λιγότερο όγκο και είναι 30% ελαφρύτερο από αυτό στην EQS. Ακόμη, η μέγιστη τάση του συστήματος είναι 900 βολτ, ενώ στο σύνολό της, η μπαταρία και το πλαίσιο που τη μεταφέρει ζυγίζουν περίπου 495 κιλά. 

204 ίππoι απόδοση

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 204 ίππους, καθώς η Mercedes υποστηρίζει ότι το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι τόσο αποδοτικό που το 95 τοις εκατό της ενέργειας καταλήγει στους τροχούς. Από κει και ύστερα, το μοντέλο εξοπλίζεται με ένα ηλιακό πάνελ με 117 κυψέλες στην οροφή, το οποίο τροφοδοτεί πολλά από τα βοηθητικά ηλεκτρικά συστήματα όπως τα φώτα, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον όμως, σε ιδανικές συνθήκες έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έως και 25 χιλιόμετρα έξτρα αυτονομία

Τέρμα αεροδυναμική με συντελεστή 0,18 Cd 

Αυτό για το οποίο περηφανεύεται  το νέο μοντέλο, είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας, ο οποίος φτάνει μόλις τα 0,18 Cd, ενώ το βάρος της Vision EQXX ανέρχεται σε 1.750 κιλά. Οι αεροδυναμικές δυνατότητες συνεχίζουν με τον συνδυασμό αεροκουρτινών στον μπροστινό προφυλακτήρα και τα καλύμματα των τροχών, που στο σύνολό τους συμβάλουν στην κορυφαία τελική  αυτονομία. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε