Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes Vision EQXX: Ηλεκτρική αυτονομία 1.008 χλμ.!
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes Vision EQXX: Ηλεκτρική αυτονομία 1.008 χλμ.!

14/4/2022

Η Mercedes έχει δώσει όλο της το βάρος εξέλιξης στην Vision EQXX παρουσιάζοντας ένα τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό μοντέλο με τεράστια αυτονομία που δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και στην πράξη, αφού ολοκλήρωσε ένα ταξίδι 1.008 χιλιομέτρων με μία φόρτιση!

Κάνοντας 1.008 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το τεράστιο τροχοπέδη στην ηλεκτροκίνηση είναι η περιορισμένη αυτονομία σε συνδυασμό με τις περιορισμένες υποδομές φόρτισης. Ωστόσο, η Mercedes δε φαίνεται να προβληματίζεται με το πρώτο σκέλος, εφόσον το ηλεκτρικό πρωτότυπό της, Vision EQXX το απέδειξε και στην πράξη, κάνοντας ένα ταξίδι 1.008 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Το Γερμανία - Γαλλία γίνεται

Με βάση τα όσα αναφέρει η Mercedes, η Vision EQXX ξεκίνησε από το Sindelfingen της Γερμανίας και χρησιμοποιώντας το δημόσιο οδικό δίκτυο έφτασε έως την παραλιακή πόλη Cassis της Γαλλίας. Ένα τέτοιο ταξίδι, όπως γίνεται κατανοητό περιλάμβανε σημαντικές αλλαγές υψομέτρου, δρόμους με στροφές δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αρκετά χιλιόμετρα στην Autobahn. Συγχρόνως, μία ολόκληρη ομάδα μηχανικών παρακολουθούσε από τα γραφεία την πορεία του μοντέλου με στόχο τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών, ενώ αντίστοιχα υπήρχε ένας υπολογιστής τοποθετημένος σε μία EQB που εκτελούσε εικονικά την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Με μία μέση ταχύτητα 87,4 χλμ./ώρα

Ξεκινώντας από το Sindelfingen (Γερμανία), η Mercedes Vision EQXX διέσχισε το Gotthard Tunnel (Ελβετία), Μιλάνο (Ιταλία) και κατέληξε στο Cassis (Γαλλία). Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού ανήρθε σε 12 ώρες και 2 λεπτά, ωστόσο ο καθαρός χρόνος οδήγησης ήταν 11 ώρες και 32 λεπτά, καθώς στο ταξίδι πραγματοποιήθηκαν δύο 15λεπτες στάσεις για να αλλάξει ο οδηγός και να ελεγχθεί η πίεση των ελαστικών. Τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν ήταν 1.008, ενώ η μέση ταχύτητα του ταξιδιού ήταν τα 87,4 χλμ./ώρα και η μεγαλύτερη τα 140 χλμ./ώρα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε