Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Βαυαρική Ονείρωξη

    6/7/2019

    Πάντως, η BMW M850i x-Drive με μήκος 5,08 m και βάρος 2.070 kg, μόνο ως σπορ μοντέλο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Από την άλλη, όμως, μπορούμε να την αποκαλέσουμε «το πιο ελκυστικό τετράθυρο της BMW». Σημειώνουμε ότι το μπροστινό τμήμα προέρχεται από το Coupe, το πίσω μέρος, όμως, είναι κατά πολύ φαρδύτερο. Εκεί συναντούμε και πάλι πλευρικά παράθυρα χωρίς πλαίσιο, που βυθίζουν τις άκρες τους στις παχιές τσιμούχες.



    Στο εσωτερικό, η φαρδιά κεντρική κονσόλα χωρίζει οδηγό και συνοδηγό. Οι δερμάτινες επενδύσεις βρίσκονται παντού, ενώ τα σπορ καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Σαφώς, το σύστημα πολυμέσων και η ασφάλεια καλύπτουν ακόμα και τις υψηλότερες απαιτήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά extra (πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα υποβραχιόνια, τετραζωνικός κλιματισμός).



    Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις και τους κινητήρες, αυτές ξεκινούν από τον τρίλιτρο diesel των 320 PS και φτάνουν έως την τετρακίνητη M850i των 530 PS, του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και τις ζάντες των 18 ιντσών. Κάποια επιπλέον συστήματα, όπως αυτό του περιορισμού των κλίσεων ή η πίσω ανάρτηση με την πιο σπορτίφ ρύθμιση, θα βοηθήσουν το χειριστή να οδηγήσει αυτόν το βράχο με πολλή χάρη. Εκτός αν περιμένει κανείς την M8 Gran Coupe με τα 625 PS, που αναμένεται στις αρχές του 2020.



    Τα πιο ευχάριστα νέα, όμως, έρχονται από τον τιμοκατάλογο της Σειράς 8 Gran Coupe. Στη Γερμανία τουλάχιστον, η τετράθυρη BMW με τον ίδιο κινητήρα είναι κατά 3.000 ευρώ πιο προσιτή σε σχέση με το διθέσιο Coupe, ενώ είναι φθηνότερη και από τη Σειρά 7. Οι... γκουρμέ φίλοι της BMW έχουν πια μία σπουδαία επιπλέον επιλογή.

    Συμπέρασμα
    Κομψότερη από τις λιμουζίνες και πιο πρακτική από την έκδοση Coupe, η Gran Coupe κατέχει δικαιολογημένα μια θέση στην γκάμα των πολυτελών μοντέλων της BMW. Παρέχει περισσότερους χώρους, περισσότερο δυναμισμό, extra και ηλεκτρονικά καλούδια. Αναμφισβήτητα είναι η γρήγορη, αλλά η σπορτίφ οδική συμπεριφορά της ελέγχεται ακόμη.

     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ