Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέα Mercedes S63e AMG με 700 άλογα το 2022

21/10/2020

Η Mercedes S63e AMG με τουλάχιστον 700 άλογα συνδυάζει δυναμισμό με υβριδικό χαρακτήρα και πλησιάζει στην τελική της μορφή, μιας και εμφανίστηκε στην περιοχή του Nürburgring.

Ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της Mercedes S63e AMG έκανε την εμφάνισή του γύρω από το rburgring, γεγονός που υποδηλώνει πως το νέο super sedan της εταιρείας είναι κοντά στην επίσημη παρουσίασή του.
 
Πίσω από το βαρύ καμουφλάζ μπορούμε να παρατηρήσουμε το νέο σήμα κατατεθέν των AMG μοντέλων, δηλαδή την φαρδιά και δυναμική γρίλια με την ονομασία Panamericana, ενώ ο μπροστά προφυλακτήρας, ο οποίος κρύβει τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, φαίνεται χαμηλότερος , με ορατή την απουσία των φτερωτών spoiler που έχει η S580e εμπρός χαμηλά.

Τη διαφοροποίηση από τα απλά S μοντέλα κάνουν βεβαίως και τα τεράστια ελαστικά αλλά και η τετραπλή πίσω εξάτμιση, επίσης χαρακτηριστική πινελιά της AMG, η οποία θα φροντίζει και για την ακουστική επιβεβαίωση πως όντως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη Mercedes.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η AMG S-class θα είναι υβριδική και εξωφρενικά δυνατή, κατά πολύ ισχυρότερη από την τρέχουσα Mercedes S580 με τον twin turbo V8 των 469 ίππων, μιας και η εταιρεία θα προσθέσει και έναν ηλεκτροκινητήρα, εκτοξεύοντας την συνολική απόδοση του αυτοκινήτου στα 700 άλογα, μετονομάζοντας έτσι την AMG S63 σε AMG S63e.

Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα το νέο AMG να έχει ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Αλλες πηγές αναφέρουν πως η ισχύς θα είναι πάνω από 800 άλογα, αλλά αυτός ο κινητήρας ίσως προοριστεί για την κορυφαία S73e, μοντέλο που θα λάβει τη θέση της S65, η οποία μπορεί να μην υπάρχει πλέον, αλλά η V12 καρδιά της χρησιμοποιήθηκε στις Mercedes-Maybach εκδόσεις της S-class.



Με την απλή S-class να έχει παρουσιαστεί μόλις πριν ένα μήνα, έχουμε ακόμα καιρό μέχρι την επίσημη παρουσίαση της S63 AMG, με πηγές να αναφέρουν το πρώτο εξάμηνο του 2021, και τη διάθεση του μοντέλου στην αγορά να γίνεται αργότερα την ίδια χρονιά.
Παρόλα αυτά, η εμφάνιση και οι δοκιμές του στο rburgring σίγουρα είναι καλή είδηση και μας δείχνουν πως το αυτοκίνητο έχει φτάσει πολύ κοντά στην τελική του μορφή.

Αν δεν την έχει αποκτήσει ήδη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις