Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Skoda Octavia: Αποκλειστικά ηλεκτρική

Νέα Skoda Octavia: Αποκλειστικά ηλεκτρική

23/9/2022

Η νέα Skoda Octavia είναι στα σκαριά και θα έρθει αργότερα περίπου στο 2025, ενώ θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρική.

Ένα από τα τρία νέα ηλεκτρικά της Skoda

Ο Thomas Schäfer, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Skoda, μόλις πέρυσι είχε ανακοινώσει στο προσεχές μέλλον θα δούμε 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μετά το Enyaq, με το πρώτο να είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου crossover Vision 7S και ένα αυτοκίνητο πόλης. Ποιο είναι λοιπόν το τρίτο;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το μοντέλο

Οι γλώσσες μιλούν για την Octavia, το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της τσεχικής εταιρείας, το οποίο θα μπει κι αυτό με τη σειρά του στο ηλεκτρικό μέλλον. Το βρετανικό Autocar αναφέρει πως ήδη εκεί στο Mladá Boleslav, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εξέλιξης για ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο.
 

Πάνω από 600 χλμ.

Η ηλεκτρική Octavia πιθανών να βασιστεί απευθείας στην επερχόμενη πλατφόρμα SSP του Ομίλου VW, παρακάμπτοντας την MEB που βασίζεται και το Enyaq. Αυτή η πλατφόρμα θα του δώσει και το πλεονέκτημα να χρησιμοποιήσει και μία πιο τεχνολογικά προηγμένη μπαταρία σε σχέση με την 89 kWh του Vision 7S concept, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή παρέχει 600 χιλιόμετρα αυτονομία και μέγιστη ισχύ φόρτωσης 200 kW.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε