Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων ανακοίνωσε η Peugeot, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018.

Νέα γενιά σπορ μοντέλων από την Peugeot

22/10/2018

Την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων ανακοίνωσε η Peugeot, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018.

Στην κατασκευή νέων ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων στρέφει την προσοχή της η Peugeot,  συνεχίζοντας έτσι τα «ηλεκτροκίνητα» σχέδιά που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου παρουσίασε τη νέα γενιά plug-in υβριδικών οχημάτων.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική μάρκα, πρόκειται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, τα οποία θα φτάσουν το 2020 και για αυτό αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018, κάνοντας παράλληλα λόγο πως «η εξέλιξη των συγκεκριμένων αγώνων προς αυτή την κατεύθυνση είναι αβέβαιη».

Τα ηλεκτροκίνητα σπορ αυτοκίνητα θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της PEUGEOT Sport και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η φίρμα «θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών τουCO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς».
 
Τέλος σε προσωπική του δήλωση σχετικά με το θέμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Jean-Philippe Imparato ανέφερε:  «Η οδηγική απόλαυση είναι η καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης είναι μία νέα ευκαιρία στο να προσφέρουμε καινούργιες, υψηλών επιδόσεων εκδόσεις στους πελάτες μας οι οποίοι αναζητούν τις σπορ συγκινήσεις, με χαμηλές όμως εκπομπές ρύπων. Οι οδηγικές συγκινήσεις τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Νέοι στόχοι που πρέπει να κατακτηθούν, νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η περιπέτεια της μάρκας Peugeot συνεχίζεται για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η πλήξη δεν ήταν – και δεν θα είναι - ποτέ μέρος του DNA μας».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις