3 φωτογραφίες »

Νέα «οικονομική» Porsche Taycan

20/1/2021

Την πιο προσιτή οικονομικά, έκδοση της Taycan, παρουσίασε η Porsche, ανανεώνοντας την γκάμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής.

 
 
Η Γερμανική βιομηχανία της Porsche προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της βασικής έκδοσης της Taycan, όντας ουσιαστικά η πιο οικονομική επιλογή στην σειρά. Η βασική έκδοση θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες Turbo S, Turbo και 4S, και θα ολοκληρώσει την γκάμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, της Γερμανικής βιομηχανίας

Η οικονομική Taycan είναι εφοδιασμένη με ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος όπου θα προσφέρει έως 408 ίππους και 344 Nm ροπής, με 5,4 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.
Εξοπλίζεται με μπαταρία 79,2 kWh με αυτονομία κίνησης 431 χιλιομέτρων (WLTP).Παράλληλα όμως υπάρχει και η επιλογή αναβάθμισης του μοντέλου ώστε να αυξηθούν επιδόσεις και αυτονομία μέσω του Performance Battery Plus. Η χωρητικότητα της οικονομικής Taycan αυξάνετε στα 93,4 kWh, με την αυτονομία να μεγαλώνει στα 484 χιλιόμετρα και η ιπποδύναμη θα αυξηθεί στους 476 ίππους και 357 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης, προσφέρουν απίστευτες ταχύτητες, αφού θέλουν μόνο 22.5 λεπτά ώστε να φορτίσουν από το 5 έως το 80%. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από έστω 5 λεπτά φόρτισης μπορείς να διανύσεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα.Η βασική Taycan έχει αναβαθμιστεί εξωτερικά και εσωτερικά, με πλούσιο εξοπλισμό, προβολείς LED, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 10,9 ιντσών, σύστημα Porsche Active Suspension Management, και ένα τεράστιο κατάλογο προαιρετικού εξοπλισμού.

Η οικονομική Porsche Taycan είναι διαθέσιμη στην Αμερικανική αγορά με τιμή 79.900 δολάρια (περίπου 65.900 ευρώ).