Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέα «οικονομική» Porsche Taycan

20/1/2021

Την πιο προσιτή οικονομικά, έκδοση της Taycan, παρουσίασε η Porsche, ανανεώνοντας την γκάμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής.

Η Γερμανική βιομηχανία της Porsche προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της βασικής έκδοσης της Taycan, όντας ουσιαστικά η πιο οικονομική επιλογή στην σειρά. Η βασική έκδοση θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες Turbo S, Turbo και 4S, και θα ολοκληρώσει την γκάμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, της Γερμανικής βιομηχανίας

Η οικονομική Taycan είναι εφοδιασμένη με ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος όπου θα προσφέρει έως 408 ίππους και 344 Nm ροπής, με 5,4 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.
Εξοπλίζεται με μπαταρία 79,2 kWh με αυτονομία κίνησης 431 χιλιομέτρων (WLTP).



Παράλληλα όμως υπάρχει και η επιλογή αναβάθμισης του μοντέλου ώστε να αυξηθούν επιδόσεις και αυτονομία μέσω του Performance Battery Plus. Η χωρητικότητα της οικονομικής Taycan αυξάνετε στα 93,4 kWh, με την αυτονομία να μεγαλώνει στα 484 χιλιόμετρα και η ιπποδύναμη θα αυξηθεί στους 476 ίππους και 357 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης, προσφέρουν απίστευτες ταχύτητες, αφού θέλουν μόνο 22.5 λεπτά ώστε να φορτίσουν από το 5 έως το 80%. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από έστω 5 λεπτά φόρτισης μπορείς να διανύσεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα.



Η βασική Taycan έχει αναβαθμιστεί εξωτερικά και εσωτερικά, με πλούσιο εξοπλισμό, προβολείς LED, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 10,9 ιντσών, σύστημα Porsche Active Suspension Management, και ένα τεράστιο κατάλογο προαιρετικού εξοπλισμού.

Η οικονομική Porsche Taycan είναι διαθέσιμη στην Αμερικανική αγορά με τιμή 79.900 δολάρια (περίπου 65.900 ευρώ).
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις