Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέα σκληροτράχηλη έκδοση για το Ford Explorer

24/12/2020

Η νέα έκδοση Timberline δίνει στο Ford Explorer σκληρό χαρακτήρα, μελετημένο για εκτός δρόμου οδήγηση, και το διαφοροποιεί από τα απλά μοντέλα με ανανεωμένη εμφάνιση και πιο «πολεμικά» ελαστικά.

Η Ford ετοιμάζει μία νέα πιο σκληροτράχηλη έκδοση για το Explorer, η οποία θα ονομάζεται Timberline. Παρόλο που δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, εμφανίστηκαν 2 πρωτότυπα του μοντέλου, χωρίς καλύμματα, και ως εκ τούτου μπορούμε να δούμε πώς θα είναι το όχημα.

Ο προφυλακτήρας εμπρός είναι διαφορετικός, και φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που τονίζεται με την νέα εμπρός γρίλια ανάμεσα στα φώτα, η οποία, όπως και οι αεραγωγοί χαμηλότερα, έχει απωλέσει λίγο από τον πολυτελή σχεδιασμό της και διαθέτει πιο πολεμική εμφάνιση. Παράλληλα, στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα διακρίνουμε μία προστατευτική ποδιά του αμαξώματος.



Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει και αυτό αλλαγές. Ο προφυλακτήρας είναι ψηλότερος, και το τελείωμά του δεν φιλοξενεί τις απολήξεις της εξάτμισης όπως στο απλό Explorer. Αυτές πλέον βρίσκονται τοποθετημένες πιο μέσα, κάτω από το αμάξωμα.
Εκτός αυτού, παρατηρούμε νέα, πιο επιθετικά ελαστικά, με ψηλό προφίλ, κατάλληλα για off road διαδρομές. Το Timberline φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, και αναμένουμε να δούμε αλλαγές στην ανάρτησή του. Κρίνοντας από την αντίστοιχη έκδοση FX5 του Ford Expedition που πωλείται στην Αμερική, η οποία περιλαμβάνει προστατευτικές ποδιές, κάμερα 360 μοιρών και ηλεκτρονικά διαφορικά, πιστεύουμε να δούμε αντίστοιχες προσθήκες και στο σκληροτράχηλο Ford Explorer Timberline.



Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, υπολογίζουμε να διατηρηθεί ο υπάρχων τρίλιτρος EcoBoost, ο οποίος στην υβριδική έκδοση που έρχεται στη χώρα μας αποδίδει, σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ, 457 ίππους.
Το νέο Ford Explorer Timberline αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο μισό της νέας χρονιάς.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις