Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Νέας γενιάς Toyota Mirai έρχεται τον Δεκέμβρη

14/10/2020

Το Toyota Mirai δεύτερης γενιάς, θα κάνει το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το νέο teaser στην ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας με κινητήρα υδρογόνου. Η εταιρεία διεξάγει επίσης διαγωνισμό στην Ιαπωνία για να επιτρέψει σε 32 άτομα να έχουν μια πρώτη ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα το νέο μοντέλο.

Η Toyota δεν αποκαλύπτει ακόμη πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το Mirai δεύτερης γενιάς, εκτός απ το γεγονός ότι θα είναι πισωκίνητο.  Η εταιρεία παρουσίασε μια ιδέα στην εκδήλωση του 2019 Tokyo Motor Show, που αποκάλυψε μια σημαντική αλλαγή στο στυλ του οχήματος. 


Αντί για τον έντονα τσαλακωμένο σχεδιασμό του τρέχοντος Mirai, οι σχεδιαστές επέλεξαν πιο απαλές καμπύλες, επίσης το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο, χαμηλότερο και φαρδύτερο.  Τα αποτελέσματα  των αλλαγών του νέου 4θυρου είναι ναι μεν συμβατικά αλλά το λιγότερο εκθαμβωτικά.


Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλει το Mirai δεύτερης γενιάς να έχει 30% περισσότερη εμβέλεια απ τα 502 χλμ του τρέχοντος μοντέλου. Εάν η εταιρεία το επιτύχει, τότε θα μπορούσε να έχει περίπου αυτονομία 653 χλμ. Είναι πολύ πιθανές και άλλες βελτιώσεις στον κινητήρα.



Δεδομένης της ταχύτατης ανάπτυξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων από την πρώτη γενιά των Mirai που κυκλοφόρησε το 2014, είναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι η Toyota διπλασιάζει τις κυψέλες καυσίμου δημιουργώντας μια δεύτερη επανάληψη του οχήματος. Από την πλευρά των καταναλωτών, η κύρια πρόκληση για τη μεγαλύτερη αποδοχή των κυψελών καυσίμου είναι η έλλειψη υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου. Ακόμα κι αν το νέο Mirai αποδειχθεί φανταστικό, το κοινό θα είναι περιορισμένο λόγω των λιγοστών σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις