Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάτω από το καπό συναντούμε τον 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα του VW Group με την ισχύ να ορίζεται στους 290 ίππους με 370 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.600 σ.α.λ.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι έχει διάτρητα τμήματα και ένα κόκκινο χαρακτηριστικό στην κορυφή.

Στη διάθεση των πελατών βρίσκονται και τροχοί 19 ιντσών (προαιρετικά).

Νέο VW Golf GTI TCR

17/1/2019

Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο Golf GTI TCR το οποίο εφοδιάζεται με ένα δυνατότερο κινητήρα του γνωστού 2λιτρου μοτέρ.

Αν και το εν λόγω αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στο Worthersee της Αυστρίας, πλέον η γερμανική μάρκα σύστησε στο κοινό το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα είναι διαθέσιμο (τουλάχιστον αρχικά) μόνο στην γηραιά ήπειρο. Η ειδική αυτή έκδοση του δημοφιλούς Golf εμπνέεται από το αγωνιστικό μοντέλο που «τρέχει» στο TCR International Series, για αυτό το λόγο κουβαλάει και μια πιο σπορ εμφάνιση, την οποία ωστόσο θα δούμε παρακάτω αφού πρώτα κάνουμε αναφορά στον κινητήρα.

Κάτω από το καπό συναντούμε τον 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα του VW Group με την ισχύ να ορίζεται στους 290 ίππους με 370 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.600 σ.α.λ.. Το μηχανικό σύνολο ολοκληρώνεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Περνώντας στον τομέα των επιδόσεων η γερμανική φίρμα υπόσχεται τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα η οποία ωστόσο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα.
 
Στο εξωτερικό όπως προαναφέραμε τα σπορ στοιχεία είναι εμφανή. Παρατηρούμε ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνουν τον αεροδυναμικό διαχύτη να αποτελούν μέρος του πίσω μέρους, όπως και η μικρή αεροτομή. Ωστόσο την παράσταση κλέβουν οι 18άρες (στάνταρ) ζάντες που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν τα μεγάλα δισκόφρενα, ενώ στη διάθεση των πελατών βρίσκονται και τροχοί 19 ιντσών (προαιρετικά). Οι LED προβολείς είναι επίσης στη διάθεση του οδηγού, ενώ εμφανή είναι και τα αυτοκόλλητα «TCR».
 
Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι έχει διάτρητα τμήματα και ένα κόκκινο χαρακτηριστικό στην κορυφή. Επιπλέον το παρόν δίνει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.
 
Το Golf GTI TCR ξεκινά το «ταξίδι» του στην αγορά της Γερμανίας από τις 38.950 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις