Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Hyundai Kona: Έτσι είναι από κοντά

Νέο Hyundai Kona: Έτσι είναι από κοντά

27/12/2022

Η Hyundai έδειξε πριν λίγες μέρες επίσημες εικόνες από το καινούργιο Kona. Τα πρώτα πρωτότυπα ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Νότιας Κορέας, και ένα από αυτά εντοπίστηκε σε parking, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε.

Το πρωτότυπο του νέου Hyundai Kona φωτογραφήθηκε στην Κορέα

Η Hyundai αποκάλυψε πρόσφατα το ολοκαίνουργιο Kona και έδωσε στη δημοσιότητα λίγες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο, καθώς και ορισμένες φωτογραφίες του αυτοκινήτου.

Η κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει τα πρωτότυπα του νέου Kona, τα οποία δοκιμάζονται στο δρόμο. Ένα από αυτά εντοπίστηκε σε parking στη Νότια Κορέα και φωτογραφήθηκε, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε πώς είναι από κοντά το νέο SUV της Hyundai μέσα από «αρετουσάριστες» φωτογραφίες εκτός studio.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με εντυπωσιακή, «διαστημική» εμφάνιση το νέο Hyundai Kona

Τα σύγχρονα μοντέλα της Hyundai διέπονται από φουτουριστικό σχεδιασμό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από μακριά. Αυτό ισχύει και στο νέο Kona, το οποίο διακατέχεται από ιδιαίτερα μοντέρνο και «διαστημικό» design.

Τα φωτιστικά σώματα εξακολουθούν να είναι διαιρούμενα, και τα κύρια φανάρια που βρίσκονται στον προφυλακτήρα παραπέμπουν σε αυτά του Bayon και του Tucson. Τόσο εμπρός, όσο και πίσω, την προσοχή μας τραβούν οι νέες φωτιζόμενες οριζόντιες λωρίδες που ονομάζονται «Seamless Horizon Lamp» και ενισχύουν το πλάτος του νέου Kona, χαρίζοντας του ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη φωτεινή ταυτότητα στο σκοτάδι.
 


Στο πλαϊνό μέρος βρίσκουμε έντονα σμιλευμένες επιφάνειες, αντίστοιχες με αυτές του Tucson, οι οποίες τονίζουν το δυναμισμό του καινούργιου Kona και παράλληλα καθιστούν σαφές πως το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην «οικογένεια» της Hyundai, ενσωματώνοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που η εταιρεία ονομάζει «Sensuous Sportiness».

Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες διαθέτει το σπορτίφ πακέτο N-Line, και ως εκ τούτου έχει πιο «πρησμένους» προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, καθώς και ένα μεγάλο διαχύτη στον πίσω πρόβολο. Όσον αφορά τα φουσκώματα γύρω από τους τροχούς που είναι ιδιαίτερα τονισμένα, αυτά στα απλά Kona θα είναι μαύρα, ενώ στα Kona N-Line θα έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Υποθέτουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει διχρωμία στο αμάξωμα επειδή βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο.
 

Στο εσωτερικό του νέου Hyundai Kona οι οθόνες έχουν την τιμητική τους

Η Hyundai ανέφερε πως στην καμπίνα του νέου Kona θα βρίσκεται ένα ζεύγος οθονών 12,3 ιντσών έκαστη, οι οποίες θα προβάλλουν τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment αντίστοιχα και θα είναι τοποθετημένες δίπλα-δίπλα σε οριζόντια διάταξη.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου, όπου φαίνονται οι κυρτές οθόνες πίσω από το τιμόνι. Αξιο αναφοράς είναι πως το τελευταίο δεν διαθέτει το λογότυπο της Hyundai αλλά 4 τελείες, οι οποίες συμβολίζουν το «H» στον κώδικα Morse, μια λεπτομέρεια που συναντούμε και στα Ioniq 5 και 6.
 

Μέσα στους επόμενους 3 μήνες η επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai Kona

Η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Kona. Γνωρίζουμε πως οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί ελαφρώς, και πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει τόσο με θερμικούς και υβριδικούς κινητήρες, όσο και αμιγώς ηλεκτρικό. Η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, και στο μεσοδιάστημα θα γνωστοποιηθούν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Hyundai Kona.

Οι πρώτες «αρετουσάριστες» φωτογραφίες.
Εντοπίστηκε το πρωτότυπο του νέου Hyundai Kona στην Κορέα.
Ακόμα πιο δυναμικό design που θυμίζει Tucson.
Φωτιζόμενες λωρίδες εμπρός και πίσω κάνουν το Kona πιο «διαστημικό» από ποτέ.
Δυο κυρτές οθόνες 12,3 ιντσών η κάθε μία στο εσωτερικό για πίνακα οργάνων και infotainment.
Σου αρέσει ο φουτουριστικός σχεδιασμός των νέων Hyundai, ή προτιμάς κάτι πιο «ήπιο»;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε