Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Hyundai Kona: Νέα εμφάνιση & μεγαλύτερους χώρους

Νέο Hyundai Kona: Νέα εμφάνιση & μεγαλύτερους χώρους

Διαβάστηκε από 8616 αναγνώστες - 20/9/2022

Η επόμενη γενιά του νοτιοκορεάτικου crossover είναι στα σκαριά, με το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona να λαμβάνει νέα σχεδιαστικά στοιχεία, διατηρώντας τα υβριδικά και τα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολά του.

Στα σκαριά η νέα γενιά του Hyundai Kona

Με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχία της πρώτης γενιάς, η Hyundai προχωράει στη δεύτερη γενιά του Kona, έχοντας όμως «όπλο» του την πληρέστατη γκάμα κινητήρων, τόσο σε θερμικές εκδόσεις, όσο και υβριδικές καθώς και αμιγώς ηλεκτρικές. Τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα ήδη έχουν βγει στους δρόμους κι όπως όλα δείχνουν, αρχές του 2023 θα έχουμε και την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πάνω σε νέα πλατφόρμα με περισσότερους χώρους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο μικρό SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα K3 της Hyundai, κερδίζοντας έδαφος στον τομέα της πρακτικότητας. Αυτό σημαίνει πως, το Kona θα αποκτήσει μεγαλύτερους χώρους σε καμπίνα και πορτμπαγκάζ, με το τελευταίο να ξεπερνάει τα 400 λτ. στην υβριδική του έκδοση.
 

Με θερμικούς κινητήρες, υβριδικές επιλογές και αμιγώς ηλεκτρικό

Τώρα σε ότι αφορά τους κινητήρες, αναμένεται να προσφερθούν υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Ξεκινώντας με το Kona HEV, συναντάμε ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λτ. και μία μπαταρία 1,32 kWh για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας στο σύνολό τους 140 ίππους. Σε ότι αφορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το Kona Electric θα λάβει μία νέα μπαταρία 64,8 kWh χωρητικότητας, αυξημένη ελαφρώς από την προηγούμενη των 64 kWh, δίνοντας «ρεύμα» σε έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων τοποθετημένο στο εμπρόσθιο άξονα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 480 χλμ. Πιθανών δε θα υπάρξει ένα plug-in υβριδικό σύστημα, όπως ισχύει και για το τρέχον μοντέλο.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε