Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Hyundai Santa Fe: Όλες οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο.
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Hyundai Santa Fe: Όλες οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο.

Διαβάστηκε από 6777 αναγνώστες - 11/8/2023

Το νέο Hyundai Santa Fe έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του και μας αποκάλυψε τον πλούσιο εξοπλισμό του, τον έξυπνο σχεδιασμό του και τα κινητήρια σύνολα που θα δώσουν ζωή στον νέο 5ης γενιάς SUV από την Hyundai.

Με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η Hyundai τους τελευταίους μήνες μετέφερε σταδιακά στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το νέο Hyundai Santa Fe το μεγάλο SUV μοντέλο της που έχει χαράξει την δική του εμπορική διαδρομή. Ολοκληρώνοντας την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της μοντέλου μέσω 5λέπτου steaming βίντεο εμφάνισε την τετραγωνισμένη λογική που ανοίγει τους ορίζοντες των ατελείωτων δυνατοτήτων.

Στο εμπρός μέρος πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι προβολείς τύπου LED σχήματος «Η» που συνδέονται μέσω μιας οριζόντιας φωτεινής τομής στην γρίλια και εκπέμπουν έντονο δυναμισμό που καθηλώνει το βλέμμα. Οι κρυφές χειρολαβές που δίνουν πρόσβαση στην σχάρα της οροφής είναι ένα ακόμα προσεγμένο σημείο του αυτοκινήτου και μαρτυρούν τον Off Road χαρακτήρα του. Οι επιβλητικά μεγάλοι τροχοί με τις μαύρες ζάντες 21 ιντσών και η πίσω ηλεκτρική πόρτα, ιδιαίτερης σχεδίασης, του αποθηκευτικού χώρου καθώς και ο λιτός σχεδιασμός με τις προσεγμένες λεπτομέρειες ολοκληρώνουν το σύνολο της  εμφάνισης του νέου Hyundai Santa Fe. Οι διαστάσεις του είναι: 4.830 mm κατά μήκος, 1.900 mm κατά πλάτος και το ύψος του φτάνει στα 1.720 mm ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται κατά 2.815 mm.

Το εσωτερικό του διακρίνεται από τους μεγάλους χώρους και τον σοφιστικέ σχεδιασμό που επικεντρώνει στο να παρέχει άνεση και πολυτέλεια συνδυάζοντας την νέα εποχή τεχνολογιών. Στο ταμπλό διαθέτει οθόνες Dual Screen Curved Displays 12.1 ιντσών ενώ τα χειριστήρια των λειτουργιών της καμπίνας βρίσκονται, εκτός από το κομψό τιμόνι πολλαπλών χρήσεων και στην κεντρική κονσόλα νέας διάταξης. Ο κεντρικός «καθρέπτης» προβάλει την εικόνα μέσω οθόνης που χρησιμοποιεί κάμερα υψηλών ταχυτήτων ενώ διαθέτει και ντουλαπάκι αποστείρωσης μέσω της UV-C φωτοβολίας. Κάτω από την κεντρική κονσόλα βρίσκονται δύο βάσεις ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων ενώ τα καθίσματα στην 2η και 3η σειράς είναι πλήρως αναδιπλούμενα.

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό πριν την παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο SUV 5ης γενιάς από την Hyundai ήταν τα κινητήρια σύνολα που θα εφοπλίζουν το νέο της μοντέλο. Στους Ευρωπαϊκούς δρόμους λοιπόν θα ταξιδεύει, με δύο με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα τα οποία χρησιμοποιεί και το προγενέστερο μοντέλο αλλά αναβαθμισμένα στην περίπτωση του νέου Hyundai Santa Fe. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μία υβριδική και μία plug-in υβριδική. Με βάση τους τον Τ-GDI τούρμπο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.600κ. εκ.  με απόδοση 160 ίππων και 180 ίππων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική ισχύς των κινητήριων συνόλων. Η κίνηση περνά μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και καταλήγει στους τροχούς μέσω του HTPAC συστήματος τετρακίνησης.

Στο κομμάτι των επιδόσεων το νέο Hyundai Santa Fe χρειάζεται 9.5 δευτερόλεπτα το υβριδικό μοντέλο και 9.1 δευτερόλεπτα η έκδοση PHEV για να φτάσουν τα 100 χιλιόμετρα/ώρα, από το μηδέν, ενώ η τελική τους ταχύτητα ορίζεται στα 190 χιλιόμετρα/ώρα.

Η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει στην Ν. Κορέα μέχρι το τέλος του 2023 ενώ στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική θα κάνει την εμφάνισή του στο πρώτο εξάμηνο του 2024.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε