Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross

Διαβάστηκε από 10497 αναγνώστες - 16/10/2020

Η επιστροφή του Mitsubishi Eclipse Cross στην... δράση είναι εκκωφαντική, με το νέο μοντέλο του 2022 να παρουσιάζεται εμφανώς κομψότερο, καλαίσθητο και αναβαθμισμένο στο εσωτερικό του.

Ο ένας χρόνος απουσίας και η επάνοδος στην κυκλοφορία για το Mitsubishi Eclipse Cross 2022 προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνδυάζοντας το ίδιο κεντρικό αμάξωμα σαφείς αναβαθμίσεις σε επίπεδο τεχνολογίας και εξωτερικού προφίλ. Πρότυπο για την δημιουργία του Mitsubishi Eclipse Cross 2022 αποτέλεσε το Outlander Sport 2020, του οποίου οι τροποποιήσεις υιοθετήθηκαν για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες της καμπίνας οδηγού και επιβατών.
 
Το νέο crossover αυτοκίνητο της Mitsubishi έχει δεδομένες καλαίσθητες τροποποιήσεις που το καθιστούν πιο... ευχάριστο και ανανεωμένο στυλιστικά. Αρχικά, διατηρεί τον επιβλητικό του φωτισμό στον μπροστινό προφυλακτήρα, με την ένταση σταδιακά να χάνεται καθώς χαμηλώνουμε στον πρόβολο, που διακρίνεται για τον λεπτομερή του σχεδιασμό. Σκουρόχρωμη είναι η γρίλια, η οποία συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση δεν συνοδεύεται από οριζόντια φωτεινά μεταλλικά αξεσουάρ. Επιπροσθέτως, διαφοροποιήσεις εντοπίζουμε στα φώτα πορείας, μιας και πλέον γίνονται πιο ανεπαίσθητα σχεδιαστικά, μοιάζοντας περισσότερο σε μορφή LED.


 
Την ίδια στιγμή, δεν εντοπίζουμε τεράστιες αλλαγές στην «ουρά» του Eclipse Cross, το οποίο πάντως ενσωματώνει ένα φρέσκο hatch design και νέο πίσω παράθυρο. Ένα παρμπρίζ που χαρακτηρίζεται περισσότερο συμβατικό και ελκυστικό, αντικαθιστά με περισσότερη επιτυχία και βελτιωμένο οπτικό αποτέλεσμα τον προκάτοχό, το διπλό παρμπρίζ με την λεπτή επιφάνεια στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ και το πιο «χοντρό» απότομο ακριβώς από πάνω της. Για όσους δεν θυμούνται, ως διαχωριστικό είχε τοποθετηθεί μία μεγάλη πλατιά επιφάνεια που προεξείχε αρκετά από το παράθυρο και δεν... κολάκευε το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα μίας λιγότερο διακριτικής στο σύνολό της πίσω όψης ολοκληρώνεται με έναν πιο «προσεγμένο» κάτω προφυλακτήρα και τον κομψό-μεγαλύτερο φωτισμό.
 
Εκτός όλων των παραπάνω, το μοντέλο Mitsubishi Eclipse Cross 2022 ξεχωρίζει για μία γκάμα αναβαθμίσεων στο εσωτερικό του. Μία νέα οθόνης αφής 8 ιντσών προστίθεται στο infotainment system από κοινού με το ανανεωμένο αισθητικά ταμπλό του αυτοκινήτου. Σημαντική εξέλιξη είναι χωρική τοποθέτησή τους και η απόλυτη αίσθηση εργονομίας, μιας και διευκολύνει τον οδηγό στην άνετη χρήση τους καθώς η νέα οθόνη βρίσκεται πιο κοντά σε αυτόν, διαθέτοντας κουμπιά ρύθμισης της έντασης και του συντονισμού. Δεν υπάρχει, τέλος, η δεύτερη οθόνη αφής (touchpad) της προηγούμενης σειράς.
 


Σταθερός παραμένει ο 1.5 λίτρου turbo κινητήρας τεσσάρων κυλίνδρων για ιπποδύναμη 163 άλογα. Η κίνηση στους τροχούς δίνεται με κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT), ενώ είναι εφικτή η επιλογή τετρακίνησης. Βελτιωμένη απόδοση και χειρισμό προσδίδουν, επίσης, τα νέα αμορτισέρ.
 
Το Mitsubishi Eclipse Cross 2022 θα κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες, ενώ υπενθυμίζουμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα διοχετεύσει μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά όπως είχε γίνει γνωστό το περασμένο καλοκαίρι.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις