Η νέα εικόνα δεν έχει σχέση με το εξωτερικό μέρος της επερχόμενης δεύτερης γενιάς της GLA.

Νέο Teaser: 9 μέρες πριν την παρουσίαση της Mercedes GLA

2/12/2019

Με λιγότερο από 10 μέρες να έχουν απομείνει για την επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes GLA, η εταιρία προχώρησε σε μία teaser εικόνα. Περισσότερη τεχνολογία γύρω από την ασφάλεια το μήνυμα αυτής με νέο Blind Spot σύστημα.

 
 
Η νέα εικόνα δεν έχει σχέση με το εξωτερικό μέρος της επερχόμενης δεύτερης γενιάς της GLA, αλλά με ένα από τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού που θα εξοπλίζουν, όπως όλα δείχνουν το νέο SUV. Ο λόγος για το σύστημα Blind Spot Assist with exit warning, η πιο απλά το σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων με λειτουργία προειδοποίησης εξόδου.
 
Η εικόνα λοιπόν είναι και επεξηγηματική στη λειτουργία αυτής της δυνατότητας, δείχνοντας πως όταν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου εντοπίσουν ένα άλλο όχημα να βρίσκεται στο τυφλό σημείο του οδηγού, τόσο με μία λυχνία στον καθρέπτη όσο και με ένα ήχο, προειδοποιεί τον οδηγό. Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο είναι στάσιμο και ο οδηγός προετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα για να κατέβει. Να γνωρίζετε πως η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου λειτουργεί μόνο για τρία λεπτά αφού ο οδηγός απενεργοποιήσει τον κινητήρα.
 
Τα μεγέθη της νέας GLA
Από κει και πέρα πολλές πληροφορίες σχετικά με τη νέα GLA δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως  το συνολικό μήκος του μοντέλου στη νέα του γενιά αναμένεται να μειωθεί κατά 15 χιλιοστά. Παρόλα αυτά η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό, κάτι που θα προσφέρει στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Κινητήρια σύνολα 
Η Mercedes δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο αναφορές κάνουν λόγο πως η νέα GLA θα «παίρνει» ζωή τουλάχιστον αρχικά, από τέσσερα μοτέρ (δύο στην βενζίνη και δύο στο diesel). Στην βενζίνη η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα.
 
Η νέα GLA θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 Δεκεμβρίου.

Tags: MERCEDES GLA