Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Toyota Land Cruiser: Ανέσεις και επιδόσεις 8ης γενιάς!
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota Land Cruiser: Ανέσεις και επιδόσεις 8ης γενιάς!

3/8/2023

Παρουσιάστηκε το 8ης γενιάς Toyota Land Cruiser με ρετρό σχεδίαση, σύγχρονο εξοπλισμό και κινητήρα 2.8 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους, διαθέσιμο στην ειδική έκδοση First Edition με δίχρωμο αμάξωμα από τον Οκτώβριο του 2023.

Ρετρό σχεδίαση με επιρροές από το Land Cruiser FJ62

Την 1η Αυγούστου του 1951 ακούστηκε για πρώτη φορά ο κινητήρας του τότε Toyota BJ (Land Cruiser) του πρώτου αυτοκινήτου, που οι τροχοί, θα αφήναν το αποτύπωμά τους στο έκτο πάτωμα, στις πλαγιές Fuji. Μετά από 72 χρόνια επιτυχιών, παρουσιάζεται η 8η γενιά αυτού του θρυλικού μοντέλου, με περισσότερες από 11 εκατομμύρια πωλήσεις σε παραπάνω από 170 χώρες.

Ο σχεδιασμός του νέου Land Cruiser χαρακτηρίζεται από την  ρετρό αισθητική. Οι σχεδιαστές του άντλησαν έμπνευση από το προγενέστερο Land Cruiser FJ62 της δεκαετίας του 1980. Κατά το μήκος των 4.920 mm του νέου Land Cruiser εκτείνονται οι μυώδεις θόλοι των τροχών και το σκαλοπάτι επιβίβασης. Στο εμπρός μέρος, πλάτους 1.980 mm,  ξεχωρίζουν οι ορθογώνιοι οριζόντιοι προβολείς και η τετράγωνη μάσκα με την υπογραφή της Toyota. Οι γραμμές στις νευρώσεις  του καπό, ακολουθούν την διάταξη των εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων με τον κάτοχό του να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε προβολείς τύπου Ring που συντελούν με την ρετρό γραμμή ή φωτιστικά σώματα με τρεις εν σειρά προβολείς και οριζόντια δέσμη φωτός που λειτουργεί ως φώτα ημέρας και ευθυγραμμίζονται με τα ορθογώνια, κάθετα τοποθετημένα, φωτιστικά σώματα τύπου LED που βρίσκονται στο πίσω μέρος, του αμαξώματος. Τέλος το συνολικό βάρος του νέου Toyota Land Cruiser μειώθηκε, κάτι που θα βελτιώσει τον χειρισμό του τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε