Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέο, εκρηκτικό Audi RS4-S από την ABT

5/10/2020

Την ακόμα καλύτερη εκδοχή του κορυφαίου station wagon της Audi παρουσίασε η ABT, η εταιρεία που εξειδικεύεται στη βελτίωση γερμανικών μοντέλων και κυρίως αυτών του ομίλου VW. Το επονομαζόμενο RS4-S είναι ένα… οικογενειακό που μπαίνει στα χωράφια των supercars, αλλά με την εγγύηση εργοστασιακής κατασκευής και αξιοπιστίας, μιας και έχει στοχευμένες τροποποιήσεις οι οποίες αποδίδουν τεράστιους καρπούς.

Τα «νούμερα» είναι ήδη εντυπωσιακά, ακόμα και για το «απλό» RS4: Ο V6 των 2,9 λίτρων, με την βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 444 ίππους και 600Nm ροπής, μέσω ενός tiptronic κιβωτίου 8 σχέσεων. Η διάσημη Quattro τετρακίνησή του, το εκτοξεύει από στάση στα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250km/h. Για όσους θεωρούν μικρό αυτό το νούμερο, υπάρχει και η επιλογή του RS Dynamic Package που «ξεκλειδώνει» άλλα 30 χιλιόμετρα τελικής, μετατρέποντας τον μαγικό αυτόν αριθμό σε 280km/h.



Εδώ είναι που έρχεται η ABT και κάνει τα προηγούμενα, ομολογουμένως εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, να φαντάζουν λίγα. Η ιπποδύναμη αυξάνεται κατά 66 άλογα και αντίστοιχα η ροπή κατά 60Nm, μετατρέποντας έτσι το σύνολο σε 510 ίππους και 660 Nm ροπής, χάρη σε αλλαγές στην εισαγωγή, το σύστημα εξάτμισης, και φυσικά τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.
Αν, παρόλα αυτά, πιστεύετε πως και αυτά τα νούμερα δεν σας ικανοποιούν, τότε υπάρχει και ένα ακόμα πακέτο βελτίωσης με την ονομασία «ABT Power S package», το οποίο αντλεί ακόμα περισσότερη δύναμη από τον V6, χαρίζοντας στο «καυτό» wagon 530 PS και 680 Nm ροπής.



Ένας οίκος σαν την ABT, δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοιες αλλαγές στον κινητήρα χωρίς να επέμβει και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Έτσι, έχει επανασχεδιαστεί και η ανάρτηση του RS4-S, ενώ επιπλέον υπάρχουν και αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία εκτός από την σταθερότητα, ενισχύουν και την οπτική παρουσία του αυτοκινήτου στο δρόμο, διαφοροποιώντας το από τα «ταπεινά» απλά RS4.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις