Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nissan Juke Rally Tribute: Φόρος τιμής στο 240Z
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Juke Rally Tribute: Φόρος τιμής στο 240Z

7/8/2022

Η Nissan αποκάλυψε το Juke Rally Tribute Concept, με σκοπό να τιμήσει τα 50 χρόνια από τη νίκη του Nissan 240Z στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής το 1971.

Η αποκάλυψη του Juke Rally Tribute Concept

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το πρωτότυπο Juke Rally Tribute Concept για τον εορτασμό της νίκης του 240Z στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής 50 χρόνια νωρίτερα. Πλέον, το ξεχωριστό σκληροτράχηλο μοντέλο έκανε και επίσημα την εμφάνισή του, όντας τη σκληρή off-road έκδοση του μικρού SUV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Υβριδικό σύνολο με 143 άλογα

Το Juke Rally Tribute εφοδιάζεται με το σύστημα μετάδοσης κίνησης από το επερχόμενο Juke Hybrid, το οποίο στο σύνολό της αποδίδει 143 άλογα. Το σύστημα αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και απόδοσης 94 ίππων και 148 Nm ροπής, ο οποίο συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων και 205 Nm ροπής. Επιπλέον, το σύστημα τροφοδοτείται με μία μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, έναν μετατροπέα και μία υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh που συνεργάζονται εξαιρετικά με το καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, έχουν σαν αποτέλεσμα να παρέχουν 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό, όπως δηλώνει η εταιρεία.

Το έξυπνο αυτόματο πολυτροπικό κιβώτιο

Ένα έξυπνο αυτόματο πολυτροπικό κιβώτιο αναλαμβάνει τις εναλλαγές ταχυτήτων, οπού για τη μείωση της τριβής χρησιμοποιεί συμπλέκτες αντί για συμβατικούς συγχρονισμένους δακτυλίους, αλλάζοντας αποτελεσματικά τις 4 ταχύτητες του θερμικού κινητήρα και τις 2 ταχύτητες του ηλεκτροκινητήρα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε