Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο για το νέο Skoda Enyaq RS iV
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το νέο Skoda Enyaq RS iV

Διαβάστηκε από 18305 αναγνώστες - 25/10/2022

Το νέο Skoda Enyaq RS iV ήρθε για να προστεθεί στην ηλεκτρική γκάμα της τσεχικής μάρκας έχοντας 299 άλογα.

Ακόμα ένα «καυτό» ηλεκτρικό στις επιλογές της Skoda

Η Skoda συνεχίζει να γεμίζει την γκάμα της με νέα ηλεκτρικά μοντέλα, πολλαπλασιάζοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές του Enyaq iV. Στο πλαίσιο αυτό η τσεχική μάρκα παρουσίασε το νέο Skoda Enyaq RS iV, το οποίο αφήνει στην άκρη το πιο… απότομο προφίλ του Coupe και διαθέτει ένα πιο συμβατικό σχεδιασμό που ευνοεί την πρακτικότητα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτονομία για 500 χιλιόμετρα

Ο διαφορετικός σχεδιασμός είναι και η αιτία που, ενώ το coupe έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,234 cd, το νέο σπορ ηλεκτρικό παράγωγο έχει συντελεστή Cd 0,265. Έτσι η αυτονομία του μειώνεται από τα 545 χιλιόμετρα του Coupe, στα 500 χιλιόμετρα. Λαμβάνει την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου 82 kWh που μπορεί να φορτιστεί έως και 135 kW, οπότε χρειάζονται 36 λεπτά για να φτάσει από το 10 στο 80%.

299 ίπποι και 460 Nm ροπής

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, για συνδυασμένη ισχύ 299 αλόγων και 460 Nm ροπής. Το Enyaq RS iV χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τα προφίλ οδήγησης Eco, Comfort, Normal και Sport υπάρχει και το Traction. Το τελευταίο προσφέρει σταθερή τετρακίνηση σε ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα σε ολισθηρές επιφάνειες και μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε